Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Göksun-Elbistan karayolunda yapımına başlanan bölünmüş yol çalışmasında incelemelerde bulundu.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Pehlivan ve Aydın, müteahhit firma yetkilisi Mehmet Eşraf Köseoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Kaymakam Pehlivan, burada yaptığı açıklamada, yolların standardı artıkça trafik güvenliğinin de artacağına dikkati çekti.


Yolların standardı artarken sürücülerin de daha dikkatli olmaları ve kurallarla daha fazla uymaları gerektiğine vurgu yapan Pehlivan, şunları kaydetti:


"Hiç kuşkusuz trafik kazalarından en büyük pay insan unsurudur. Ancak yolların trafik güvenliği standardına uygun olması, hem o yerleşim yerinin gelişmişliğini gösterir hem de trafik kazalarının en aza inmesine vesile olur. Ben inanıyorum ki bir geçiş güzergahında yer alan Göksun'un çevre yolları karayolu standartlarına uygun hale geldiğinde ilçemizde meydana gelen trafik kazaları da azalacaktır. Bu vesileyle bu yolun planlanmasında ve yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."


Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise Göksun'un vitrini niteliğinde olan çevre yolu niteliğindeki Kahramanmaraş, Kayseri ve Elbistan yollarının 11 kilometre uzunluğunda sıcak asfalt yapılacağını söyledi.


Yol medeniyettir anlayışıyla Göksun'a çok güzel yollar kazandırmayı hedeflediklerinin ifade eden Aydın, "İlçemizin dışa açılan yollarının ilçemizin gelişmişliği açısından son derece önemlidir. Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan çevre yollarımızdan Elbistan-Afşin yolunun çalışmaları başlamış durumdadır. Yol çatı kavşağından başlayıp Yem Sanayi Kavşağına kadar devam eden yaklaşık 5 kilometrelik yolun orta refüj, kaldırım ve aydınlatmasıyla birlikte 3 ay içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanmaktadır."


Aydın, ilçedeki tüm kamu yatırımlarını Kaymakam Pehlivan ile istişare halinde koordine ederek en kısa sürede halkın hizmetine girmesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.


(AA)