Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Göksun ilçesinde içme suyu şebekesi yenileme hattının temeli atıldı.


Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından İller Bankası’nın katkıları ile gerçekleştirilecek olan içmesuyu yatırımının maliyeti 24 milyon TL olarak belirtildi.


Törende konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Göksun’a yapılacak olan 24 milyon TL’lik içmesuyu yatırımının ilçeye yeni bir değer katacağını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır yapılmamış hizmetleri yapmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Göksun ilçesinin yayla bir yer olduğunu ifade ederek: “Göksun merkezde bir katı atık depolama alanı vardı hamdolsun bu sorunu çözdük ve şuanda Göksun’un havası katı atıktan dolayı kirlenmemekte. Şu anda Kahramanmaraş’a götürülmekte ama yakında Afşin bölgemize yeni bir katı atık depolama tesisi yapıyoruz o zaman oraya götürülecek. Göksun’umuzun kanalizasyonu Terbüzek Deresine akmaktaydı. Onu ıslah ettik ve şimdi de bir arıtma tesisi yapacağız. Göksun’un içme suyu Mehmet Bey’den gelirdi. Oraya da bir kaptaj tesisi yaparak Göksun’un içme suyu 100 yıllık bir debiye ulaştırdık. Burada projeli bir şehir şebekesi olmamasından dolayı, eskimiş ve kontrol edilemez hale gelmiş bundan dolayı da su kayıpları yaşanmaya başlanmıştı. Biz de Göksun Nazım İmar planı ile birlikte yeni bir proje yaptık ve çalışmalara başladık. Şu anda yaklaşık 15 kilometre isale hattını yaptık. Toplamda 140 kilometre isale hattı, 30 kilometre de bağlantı hattı ve bir de 4 bin tonluk içmesuyu deposu yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Göksun’a 180 kilometre civarında asfalt yaptık. Bize ait olan yollarda 50 kilometre sıcak asfalt diğer yerlerde ise sathi kaplama ve crs yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle grup yollarında kalan yerleri tamamlayacağız” dedi.


İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise, insanların hayırlısının insanlara hizmet edendir inancı ile yola çıktıklarını ifade ederek, AK Parti Hükümetinin 2002 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkenin yeniden ayağa kalkışı yaşadığını ve çok güzel hizmetler sunduğunu söyledi.


(İHA)