Türkiye’nin 14’üncü, Akdeniz Bölgesinin ise 2’inci Hayvan Borsası olan Göksun Hayvan Borsasında, Kurban Bayramı  hareketliliği yaşanıyor.


Göksun Belediyesi tarafından 26 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 7 bin metrekaresi kapalı alan, 10 bin metrekare otopark ve 9 bin metrekaresi ise sosyal alan olarak inşa edilen Hayvan Borsası, ilçe ekonomisinin de can damarı konumunda.


Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kurban Bayramı hareketliliğinin yaşandığı Hayvan Borsası’nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.


Sosyal Alanlar ve Veteriner Vatandaşın Hizmetinde


Hayvan Borsasına gelen vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını düşündüklerini ifade eden Başkan Aydın, “Bölgenin en önemli pazarlarından birisi olan Göksun Hayvan Borsasına olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Tabi tüm bu imkanları hizmetine sunduğumuz insanlarımızı da unutmadık. Onların dinlenebileceği ve yeme içme faaliyetlerini yapabilecekleri nezih sosyal alanlar ve parklar oluşturduk. İbadetlerini rahat yapabilmeleri için mescit inşa ederek hizmete sunduk. Belediyemiz bünyesindeki veteriner hekimimiz sürekli olarak hayvan borsamızı takip etmekte ve vatandaştan gelen taleplere anında cevap vermektedir. Ayrıca ücretsiz canlı hayvan tartısı ve dezenfekte odamız ile borsamızı sağlıklı hayvan alınıp satılabilecek şekilde hazırladık.”


Giriş Çıkışlar Kontrol Altında


Tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı Hayvan Borsasının Kurban Bayramı süresince her gün hizmet verecek. Güvenlik noktasından giriş çıkış yapılabilen borsa, 7 gün 24 saat güvenlik kameraları ile izlenmekte ve ayrıca zabıta ekipleri kontrol ve denetimlerini düzenli olarak yapıyor.


Fiyatlar Normal Seviyede


Göksun Hayvan Borsasında küçükbaş hayvanların fiyatı 450 lira ile 800 lira arasında değişirken, büyükbaş hayvan fiyatları 3 bin liradan başlayıp 8 bin liraya kadar çıkabiliyor. Pazarda hayvan satıcıları ile kurbanlık telaşına düşen vatandaşlar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanırken, satıcılar ve alıcılar kurbanlık hayvanların fiyatlarının normal seviyede olduğunu dile getirdiler.


Hayvancılık yapan vatandaşlar ise ayakları çamura basmadan yağmur ve kardan etkilenmeden hayvan alıp sattıklarını dile getirerek hizmetlerinden dolayı Başkan Aydın’a teşekkür ettiklerini dile getirdiler.