Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, suçla, vatandaşlarla kuracakları gönül köprüsü ile mücadele edeceklerini söyledi.

Aydın, Polisevi'nde 2 Eylül Perşembe günü akşamında düzenlenen ve basın mensuplarının katıldığı iftar yemeği sonrasında yaptığı açıklamada; polisle vatandaşın diyalog içinde olduğu Kahramanmaraş'ın, ülkenin en huzurlu kentlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Kentte son günlerde ciddi bir olayın meydana gelmediğini vurgulayan Aydın, ''Ancak son günlerde mala karşı işlenen suçlarda bir artış olduğunu, hırsızlık çetelerinin ilimize dadandığını görüyoruz. Yapılan hırsızlıklar er ya da geç aydınlatılıyor, Kahramanmaraş'ta olmasa başka illerde yakalanıp sahiplerine teslim ediliyor. Ama bunun öncesinde vatandaşlarımızdan mallarını korumaları adına gerekli tedbirleri almalarını istiyoruz. Biz suçla, vatandaşlarla kuracağımız gönül köprüsü ile mücadele edeceğiz''dedi.

Trafik kazalarında ise Kahramanmaraş'ın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna vurgu yapan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Maalesef huzur yönünden ne kadar rahatsak, trafik yönünden ise bilanço bir o kadar üzücü. Ülkemiz trafik kazalarında maalesef dünyada üçüncü sırada. Bu çok vahim bir tablo. Şehrimize baktığımızda burasının da bu ortalamanın üzerinde olduğunu görüyoruz. Lütfen sürücülerimiz biraz daha dikkatli olsunlar.''

Aydın, terör suçlarıyla mücadelelerinin da büyük bir dikkat ve kararlılıkla sürdüğünü sözlerine ekledi.

Mustafa Aydın’ın iftar yemeğinde yerel ve ulusal basın mensuplarının yanı sıra; Emniyet Müdür Yardımcıları Hasan Basri Can, İsmail Duman, Ramazan Gülten ve Abdulkadir Alagöz, Asayiş Şube Müdürü Levent Üstüner, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Muhterem Çakır, TEM Şube Müdürü Taner Paylaşan, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ramazan Demircan, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan Bıyık, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Erol Çetin ve Özel Kalem Amiri M. Osman Almalı da hazır bulundu. (www.kanal46.com)