AKMOD ve Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği Belediye Meclisince kabul edildi. Gelişmiş ülkeler ve İstanbul, İzmit, Antalya, Bursa gibi büyükşehirlerde uygulanan gönüllü itfaiyecilik teşkillerinin Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde de oluşturulması için çalışmalar tamamlandı.


Yetkililerin konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; “07 Aralık 2011 tarih ve 2011/521 sayılı kararla belediye meclis toplantısında karara bağlanmış olup, bu bağlamda 01 Şubat 2012 tarih ve 2012/44 sayılı kararla “AKMOD Gönüllüsü ve Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği” Belediye Meclisimizde kabul edilmiştir. AKMOD şu an 300 çekirdek kadro elemanı ve tüm mahallelerde muhtarlar başkanlığında oluşturulan 30’ar kişilik mahalle afet gönüllüleri oluşturarak teşkilatlanma çalışmasını tamamlama aşamasına gelmiştir. AKMOD elemanlarımızın her türlü eğitim spor faaliyetleri, moral ve kaynaşma gezileri aksatılmadan yürütülmektedir. İlimizde yeni uygulamaya konulan gönüllü itfaiyecilik teşkilleri Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü AKMOD Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını yürütecektir” denildi.


Gönüllü itfaiyecilerin gruplara ayrılarak eğitimlerinin verileceği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “AKMOD elemanlarından isteyenler aynı zamanda gönüllü itfaiyeci yapılacak tüm mahallelerimizde en az 6’şar kişilik itfaiye gönüllüleri ekibi oluşturulacaktır. Ayrıca 5-7 yaş grubunu minik kahramanlar, 7-13 yaş grubunu itfaiye çocuk kulübü, 14-17 yaş gençlik itfaiyesi, 18-65 yaş arası gönüllü itfaiyeciler olarak teşkilatlandırılıp eğitilecektir. Yapılacak olan eğitim, tatbikat ve gezilerin ulaşım, iaşe ve konaklama masrafları Belediyemizce karşılanacaktır. Tüm halkımızı AKMOD Gönüllüsü ve Gönüllü İtfaiyeci olmaya davet ediyoruz. Amacımız deprem, yangın ve diğer afetleri hiç zarar görmeden ya da en az zararla atlatmak için toplumsal bilinç oluşturmaktır. (www.kanal46.com)