Elbistan Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizesi ile kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına, eğitim semineri ve tanışma yemeği verdi.


Elbistan’da yaklaşık 40 kişi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizesi ile 7 Eylül 2015 günü hac farizalarını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara uğurlanacak. Bu yolculuk öncesinde hacı adaylarına Müftülük Camisinde kutsal mekanlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda detaylı bilgilerin verildiği eğitim seminerleri sunulmaya başlandı. Seminer programı çerçevesinde hacı adayları ile kafile başkanları ve onlarla birlikte kafilede yer alacak din görevlilerinin tanışmaları amacıyla bir yemek programı organize edildi.


Selçuklu Sofrası’ndaki programda konuşan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, “Bugün ilçemizde hac seminerleri çerçevesinde bir program düzenledik. Hacılarımız, doğal olarak farklı bölgelerden geliyorlar. Farklı ilçelerden ya da illerden Elbistan Müftülüğümüze başvuruyorlar. Yine kafile başkanımız ve din görevlilerimiz de aynı şekilde farklı yerlerden olabiliyor. Birbirlerini tanımamalarından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımız, din görevlileri, kafile başkanı ve hacı adaylarımızın katıldığı bir seminer verilmesini istiyor. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığımızla hacca gidecek olan hacı adaylarımızı tanışma yemeği ikram etmek istedik. Din görevlilerimiz, kafile başkanımız ve hacı adaylarımız tanışma imkânı buldu” şeklinde konuştu.


Kamuoyunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendi hacı ya da umreci adaylarına gerekli ilgiyi göstermediğine dair iddiaların bulunduğunu hatırlatan Müftü Demirel, “Böyle bir durum asla söz konusu olamaz. Bu kesinlikle yanlıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, ayrım yapmadan azami derece hacılara değer veriyor. Onların bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Başkanlığımız, kendi görevlileri, hacı ve umreci adayları için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Yolculuğun başından, kutsal topraklardaki ziyaretler konusunda olsun elinden gelenin en iyisini yapmaktadır” ifadelerini kullandı.


(İHA)