Tarihi Ali Paşa Hamamında gaz sıkışması sonrası patlama meydana geldi. Kadınlar bölümündeki göbek taşının mermerleri etrafa savruldu. Yaklaşık 50 kadının bulunduğu hamamda büyük panik olurken şans eseri ciddi bir yaralanma olmadı.

Cumhuriyet Meydanı'ndan bulunan 436 yıllık tarihi Ali Paşa Hamamı'nda bugün saat 15.00 sıralarında meydana gelen patlama paniğe neden oldu. Yaklaşık 50 kadının bulunduğu kömür tesisatı ile işletilen hamamda, boruların geçtiği bölgede bulunan göbek taşının mermerleri patlamanın etkisi ile etrafa savruldu. Etrafı buhar ve duman sararken, aralarında çocukların da bulunduğu kadınlar ne olduğunu anlayamadan kaçışmaya başladı.

Patlamanın şiddetiyle hamamın kubbesinde bulunan camlar ve saç kısımlar hasar gördü, hamamın içerisi savaş alanına döndü. Patlamanın şiddetiyle 3 kişi etrafa savrulan parçalardan hafif yaralandı. Gelen polis ekipleri inceleme başlatırken, patlamanın gaz sıkışması sonucunda meydana geldiği belirtildi. Bazı müşteriler daha öncede hamamda küçük çaplı patlama meydana geldiğini belirterek, hamam çalışanlarına tedbir almadıkları iddiasıyla tepki gösterdi.

Hamamın işletmecisi Mustafa Durmuş, “Bayanlar bölümü kalabalıktı. En büyük şansımız can kaybı veya önemli yaralanma olmaması. Patlama herhangi bir eksiklikten meydana gelmedi, her hamamda olabilecek bir talihsizlik” dedi. (TOKAT - Yüksel MENEKŞE / (DHA)