Orman yangınlarının erken fark edilmesi için hakim tepelere kurulan gözetleme kulelerinde çalışanlar, ramazanda oruçlarını burada açıyor.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Hakim tepelere kurulan kulelerde yangına karşı ormanları gözetleyen görevliler, iftarları da kulede yapıyor.


Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki alanda bulunan 26 kulede, 3'er kişi dönüşümlü ormanı gözetliyor. Ramazan ayında da sahur ve iftarlarını burada yapan kuleciler, adeta "ciğerlerimizi" koruyup, ülkenin milli servetine sahip çıkıyor. Kulelerde, çalışanların günlük hayatlarındaki gereksinimlerini karşılayacak imkanlar da bulunuyor.


 "Ormanlar bizlere emanet"


Suçatı Orman İşletme Şefliğine bağlı Gafurt kulesinde görevli Zekeriya Kel, AA muhabirine, nöbetleşe 24 saat ormanı izlediklerini söyledi.


Ramazanı da mesaiyle geçirdiklerini anlatan Kel, "Evimizdeki gibi orucumuzu tutup, iftarımızı gözetleme kulesinde yapıyoruz. Buradan ayrılamayız. Ormanlar bizlere emanet. Kulelerden mıntıkamızdaki her yeri görebiliyoruz" dedi.


Kel, ormanları milletin geleceği olarak gördüklerini, gözleri gibi koruduklarını kaydetti.


Kahramanmaraş Orman İşletme Müdür Yardımcısı Aytaç Savaş Salan da kulecilerin görevinin ramazanda zorlaştığını kaydetti.


Salan, "Kulelerimizden her yeri görmek mümkün. Kulecilerimiz, olası yangında ekipleri uyararak, erken müdahale edilmesini sağlıyor. Ramazanın yaza denk gelmesi, kulecilerin görevlerini zorlaştırıyor. Sıcakta hem oruçlarını tutup hem de 24 saat ormanlarımızı gözetliyorlar" diye konuştu.


(AA)