Kahramanmaraş'taki çadır kentte görev yapan bir kişi, gündüzleri misafirlerin yardımına koşarken, akşamları da eşiyle kapı kapı dolaşarak temin ettiği malzemeleri zor günler geçiren Suriyelilere ulaştırıyor.


KAHRAMANMARAŞ (AA) -  Kahramanmaraş'taki çadır kentte görev yapan Ali Şenel, mesai saatlerinde misafirlerin yardımına koşarken, akşamları da eşiyle kapı kapı dolaşarak temin ettiği malzemeleri zor günler geçiren Suriyelilere ulaştırıyor. 


Suriye'de yaklaşık 3 yıldır devam eden savaşta binlerce insan hayatın kaybetti, milyonlarca kişi de ülkelerini terk ederek komşu ülkelere sığındı. Olayların başladığı ilk günden itibaren Suriye halkını yalnız bırakmayan Türkiye ise misafirlerine her türlü desteği verdi. Türk hükumeti oluşturduğu kamplarda Suriyeli misafirlerini ağırlarken, hayırsever vatandaşlar da "ensar-muhacir" anlayışından hareketle Suriye halkını adeta bağrına bastı. 


Kimi bir odasını tahsis etti, kimi evladının elbisesini paylaştı. Kimileri de aynı dile konuşamasa da misafirlerine gönül kapılarını sonuna kadar açtı. Türk halkı üç yıldır bütün dünyanın seyirci kaldığı bu drama sessiz kalmayarak, düzenlenen yardım kampanyalarına koştu, savaşın mağdurlarına ekmeğini, aşını ortak etti. 


Kahramanmaraşlı Ali-Beyza Şenel çifti de Suriyelilere yardıma koşan ailelerden sadece biri. Din görevlisi olan Ali Şenel, yaklaşık 2 yıldır misafirlerin barındığı çadır kentte gönüllü olarak görev yapıyor.


Mesai saatlerinde Suriyelilerin derdine ortak olan Şenel, akşamları ise eşiyle birlikte kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşayan misafirlere yardım malzemesi ulaştırıyor. Havaların soğumasıyla çaresiz kalan Suriyeli aileleri tespit eden Şenel çifti, kullanılmayan ve harabe durumundaki evlere sığınan Suriyelilere hayırseverlerden topladıkları halı, kilim, battaniye, giyim ve gıda paketlerini dağıtıyor.


Gönüllü olarak tayin istedi


Ali Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki aydır özellikle Halep'in bombalanmasının ardından Türkiye'ye girişlerin arttığını belirtti. Birçok Suriyelinin çaresizce Türkiye'ye sığındığını ifade eden Şenel, savaşın mağdurlarının yaşadığı acıya duyarsız kalınamayacağını kaydetti.


Gönüllü olarak çadır kente tayin istediğini anlatan Şenel, şöyle konuştu:


"Gündüz misafirlerle beraberiz. Onların yaşadığı acılara ortak olmaya çalışıyorum. Anlatılanlar karşısında üzülmemek elde değil. Akşamları ise eşimle Suriyeli ailelere yardım malzemesi dağıtıyoruz. Bugün de yardımda bulunmak için başka bir adres arıyordum. Tesadüfen camiye sığınan bir aileyi gördüm. Onları alıp kendi evime götürdüm. Bir ev ayarlamaya çalışacağız. Kardeşlerimiz çok zor durumdalar ve büyük bir imtihan geçiriyorlar. Bizde onların durumuna düşebilirdik. Onları 'muhacir' olarak görüyoruz."


Beyza Şenel ise yardıma muhtaç Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla eşiyle birlikte geceleri ev ev dolaştığını anlattı.


Ülkesindeki iç savaşta eşini kaybeden Suriyeli Hayat Arif de son saldırılardan kaçarak Kahramanmaraş'a geldiğini söyledi. Kalacak yeri olmadığı için camiye sığındığını ifade eden Arif, "Evimizin üzerine bomba düştü ve eşimi kaybettim. Kardeşim ve komşularım Türkiye'ye gelmemi tavsiye etti. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Kahramanmaraş'a geldik ilk önce bir parka yerleştik. Orada bir süre zaman geçirdik. Bir kişi geldi ve bizi daha sonra bu camiye getirdi. Burada insanlar bize sahip çıktı, yiyecek içecek verdi, ne lazımsa yaptılar."


Muhammet Arif de Türkiye'deki misafirperverliği gördüğünde çok duygulandığını dile getirdi.


(AA)