Selçuklu Anadolu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı, “İdam ve hadım cezası geri gelmeli” dedi.


Selçuklu Anadolu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Demokratikleşeme Paketi’ni desteklediklerini ancak paketin kapsamında idamın ve hadım cezasının da geri getirilmesini istediklerini belirtti.
Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Geçen, “Kamusal alanlarda başörtüsü yasağının sona erdirilmesi noktasında açıklanan Demokratikleşme Paketi'ndeki hadiseler, kanun tasarıları camiamız tarafından uygun ve olumlu görülmekte. Bu konuda gerekli desteği de vermeye hazır olduğumuzu özellikle de belirtmek isterim. Yalnız demokratikleşme paketinde beklentilerimizden bir kaçını sıralarken, özellikle idamın yeniden getirilmesi, hadim cezasının hayata geçirilmesi, bizim beklentilerimiz arasındaydı. Şuanki geleceğin Türkiye’sini inşa edebilmemiz için idam cezasını mutlaka yeniden getirilmesi ve hadim cezasının mutlaka hayata geçirilmesi zorunluluk arz etmektedir. Fakat kamusal alanlardaki başörtüsü yasağının sona erdirilmesi çalışmalarını sekteye uğratmak için CHP’nin Danıştay’a başvurması, kendi aralarındaki tezadı bir defa daha göstermektedir. CHP, söylemi ve eylemi farklı bir partidir. Kendi içlerinde dahi uyuşmayan, bağdaşmayan bir parti profili ortaya koymaktadırlar. CHP’yi samimi olmaya davet ediyordu. Demokratikleşmeden dem vururken, özgürlükten dem vururken, insan haklarından dem vururken, hatta kara çarşaflı bacılarımıza rozet takarken güzel bir söylemi ortaya koyuyorlar, ama iş eyleme gelince 1940’lı yılların CHP zihniyetini bugünlere taşıyorlar. CHP zihniyetini ve mevcut genel başkanlarının nasıl bir kaset ile genel başkanlığa getirildiğini ve kimlerin emer-komutasında olduğunu ve kimlerin taşeronluğunu yaptıklarını bizler iyi bilmekteyiz. Halkımızın da bunu idrak etmesi gerekmektedir. CHP’yi dürüst ve samimi olmaya, dik olmaya, söylem ve eylemlerinin uyuşmaya davet ediyoruz, arzuluyoruz” dedi.
Geçen şunları söyledi:
"Bakınız geçmiş aylarda Gezi olaylarında başrollerde yine CHP zihniyeti vardı. Hatta CHP ve CHP’ye benzeyen zihniyetler sonbaharın sıcak geçeceğinden bahsediyorlar. Bizler diyoruz ki, akıllı olun. Sizler sonbaharın sıcak geçmesi için mücadele edebilirsiniz. Ülkenin huzurunu kaçırmaya çalışabilirsiniz, yalnız Şubat’ın soğuğun da Temmuz’unda sıcaklığını sizlere yaşatmasını iyi biliriz. Bizim huzurunu kaçırmayın. Bizlerin huzuru kaçarsa, herkesin huzuru kaçar. CHP zihniyetine ve bunlara benzer zihniyetlere sesleniyoruz,, hayallerinizi sise zindan ederiz, akıllı olun. Ülkenin refahını ve huzurunu kaçırmayın. Bizler biriz ve beraberiz, hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Alevi kardeşlerimizde, Sünni kardeşlerimizde, Kürt kardeşlerimizde, Türkmen kardeşlerimizde hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Ayrılık da azap vardır, birlikte Rahmet vardır.”(İHA)