Kahramanmaraş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine 3 yeni greyder alındı. 1 milyon 320 bin TL’ye alınan greyderler, bu gün düzenlenen törenin ardından hizmette kullanılmaya başlandı.

Greyderler için Özel İdare Genel Sekreterliği eski Köy Hizmetleri içerisinde dün bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, greyderlerin özel idare çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Tanılır; “Bildiğiniz gibi, 5302 sayılı yasa ile İl Özel İdarelerinin yetkileri genişletildi ve en işlevsel kurumlardan birisi haline geldi. Bu kurumumuz, bizlerle birlikte 14 bin metrekarelik alan içerisinde bir milyonun üzerindeki bir nüfusa hizmet edecek. Alınan greyderlerin, özel idare çalışmalarına güç katacağını düşünüyorum. Özellikle yol yapımı ve karla mücadelede başarılı çalışmalar yürütecek olan araçlarımızın memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Tanılır, Kahramanmaraş-Göksun ve Göksun-Kayseri karayolunun tamamlanması ile birlikte buranın tamamen bölünmüş yol olacağını belirterek kent yaşamını daha da canlandıracağını söyledi.

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Gök ise alınan yeni greyderlerin toplam maliyetinin 1 milyon 320 bin TL olduğunu belirterek araç filolarını daha da güçlendirdiklerini kaydetti.

Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gülce’nin yaptığı duanın ardından Vali Tanılır, araçların önüne açılan kurdeleyi keserek greyderleri hizmete sundu. Greyderleri binerek yakından inceleyen Tanılır, teknolojik bakımdan üst düzey olan araçların, çalışmaları daha da kolaylaştıracağını dile getirdi.

Törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Fatih Paköz, Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda çalışan katıldı. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...