Kahramanmaraş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, vatandaşların daha rahat ulaşım yapabilmelerini sağlamak için yeni yol yapımına ve kışın yağan kar ve yağmurun tahrip ettiği yolları bitümlü sıcak karışım asfalt ile bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü sorumluluk alanındaki köy yollarındaki bakım ve onarım çalışmasını 3 bölgede 6 ekiple, tahrip olan asfaltları keserek yamalama çalışmalarını sürdürüyor. Mayıs ayı itibariyle Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından I. Ve II. kat asfalt çalışmalarına başlanıldı.

Bu yıl programında yaklaşık 10.000 kg Bitümlü Sıcak Karışım asfalt dökmeyi planlayan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, köy yollarının asfalt ihtiyacının had safhada olmasından dolayı programda belirlenen limitten daha fazla asfalt dökmeyi hedefliyor.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol yapım, bakım, onarım ve genişletme çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Servet Güngör, Yapılan çalışmalarla köy yollarının ihtiyaçlarının alt yapı ve üst yapı olarak standartlarını yükseltmek için Özel İdare olarak hızlı bir biçimde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Güngör;“Yolların toz ve çamurdan kurtarılması için Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü adeta seferberlik başlattı. Bizler kalıcı hizmet yapmak için elimizden gelen çalışmaları hızlı bir şekilde köylülerimizin hizmetine sunmaktayız. Yollarımız gerçekten çok bozuk. Bunun için bu yıl bütün işimiz köy yollarının asfaltlanması olacak. Kendi gözetimimizde uzun süre bozulmayacak bir asfalt yapacağız. Köy yollarımızda bundan sonra kesinlikle yol sorunu olmayacak” diye konuştu. (www.kanal46.com)