Kahramanmaraş kent merkezine 70 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanan MDO Değirmenci Group’a ait Marmis fabrikasında, işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

1958 yılından bu yana tekstil sektöründe faaliyet gösteren ve Kahramanmaraş kent merkezine 70 milyon dolar değerinde alış-veriş merkezi yatırımı yapmaya hazırlanan MDO Değirmenci Group’a ait Marmis fabrikasında işçiler 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptılar.

Dün sabah saatlerinde fabrika önünde toplanan işçiler, fabrikanın 3 hafta önce kapatıldığını ve 2 aydır da maaş alamadıklarını ifade ettiler. Eylemlerini maaşlarını alana kadar sürdüreceklerini belirten işçiler, fabrika kapısı önünde ateş yakıp, maaşlarını vermeyen fabrika yönetimini protesto ettiler.

İşçiler, 70 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanan bir firmanın 160 bin YTL tutarındaki işçi maaşlarını verememelerini anlamsız bulduklarını belirterek, bayram öncesi alacaklarının verilmesini istediler. Kendilerine “bu gün git-yarın gel” yapıldığını dile getiren işçiler; “Sözde 29 Kasım da maaşlarımız verilecekti. Daha sonra “Bayram öncesi vereceğiz” dediler ancak bayrama 3 gün kala hala paralarımız verilmedi. Ev kiralarını veremedik, zaten kurbanlık almak gibi bir durumumuz artık söz konusu değil” dediler.

İşçilerin bağlı bulunduğu, Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Pala ise, fabrika işçilerinin maaşlarının verilmemesi halinde, bayram sonunda yasal işlem başlatacaklarını söyledi. Pala;“Bayramdan sonra fabrika açılmazsa ve işçilerimizin maaşları ödenmezse, durumu yargıya intikal ettireceğiz ve yasal süreci başlatacağız. Şu an için bunun dışında yapabileceğimiz bir şey yok. İşçilerimiz en doğal haklarını kullanıyorlar” diye konuştu.

Öte yandan, işçilerin eylem yaptığı sırada herhangi bir fabrika yöneticisinin olmaması ise dikkat çekti. Eylem sırasında Emniyet Mensupları güvenlik önlemleri alarak, herhangi bir taşkınlık çıkmasına müsaade etmediler. İşçiler eylemlerini maaşlarını alıncaya dek sürdüreceklerini ifade ettiler.

FİRMA KAHRAMANMARAŞ’A 70 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE ALIŞ-VERİŞ MERKEZİ YAPACAK

Öte yandan MDO Değirmenci Group Kahramanmaraş'ta 70 milyon değerinde alışveriş ve eğlence merkezi yaptıracak.
Kahramanmaraş-Gaziantep kara yolunun 1. kilometresindeki 75 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek tesisin 70 milyon dolar değerinde bir yatırım olduğu ve bu yatırımı dünyada da çeşitli ülkelerde dev alış-veriş merkezleri yapan Redama consultant b.v, Tulpian işbirliği ile gerçekleştireceği öğrenildi.

Geçen günlerde alış-veriş merkezi hakkında yazılı basın açıklaması yapan MDO Değirmenci Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Değirmenci, Küresel krize rağmen yatırım kararı aldıklarını, krizi fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını ifade etmişti. (Kaynak: www.yorumgazetesi.com) (www.kanal46.com)