Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Türk Telekom İlköğretim Okul Öğrencisi Muhammet Abdulkadir Karadutlu’ya devretti.

Türk Telekom İlköğretim Okulu 8. sınıf Öğrencisi Muhammet Abdulkadir Karadutlu ve öğretmeni Zebur Yaykaşlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ı makamında ziyaret etti. Karadutlu ve öğretmeni ile bir süre sohbet eden Vali Tanılır, daha sonra makamını ilköğretim okulu öğrencisi Muhammet Abdulkadir Karadutlu 'ya devretti. Kısa bir süreliğine vali koltuğuna oturan Karadutlu, Kahramanmaraş ile ilgili çözüm önerilerini anlattı.

Valilik makamına oturan Karadutlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, tüm dünyada barış ve kardeşliğin egemen olmasını istedi. Karadutlu konuşmasına şöyle devam etti; “ Vali olarak oturduğum bu makamın, hizmet makamı olduğunun farkındayım. Bugün bulunduğum bu makamı geleceğimde vatana hizmet için yapacağım her türlü bilimsel, sosyal, kültürel faaliyetlerin bir başlangıcı olarak görüyorum. Sayın valimden aldığım bu bayrağı, sayın valimin taşıdığı gibi gururla taşıyacağım” dedi.

Kahramanmaraş’ın bulunduğu konum itibariyle daha da ilerilere gidebilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Karadutlu, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yönlendirilmesini, mahallelerde spor salonları ve okuma salonlarının olması gerektiğini söyledi. Okulların önlerinde bulunan yollarda öğrencilerin daha rahat karşıdan karşıya geçebilmesi için yollara hız kesici bariyerler yapılmasını isteyen Karadutlu, konuşmasının sonunda sıvasız ve boyasız binaların şehrin mimari yapısını bozduğunu söyleyerek, vatandaşlardan binalarına gereken özeni göstermelerini istedi.

Valilik makamında ki temsili devir teslim töreninden sonra Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır Türk Telekom İlköğretim Okulu 8. sınıf Öğrencisi Muhammet Abdulkadir Karadutlu ve öğretmeni Zebur Yaykaşlı hediyeler takdim etti.