Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim birimi, Kahramanmaraş ili Türkoğlu ilçesindeki yeraltı maden ocağında denetim ve risk analizi yaptı.


Özel bir şirket tarafından işletilen 800 metre uzunluğa ve 86 metre derinliğe sahip A galerisi ile 200 mt uzunluğa ve 20 metre derinliğe sahip B galerisi ile toplam 2855 m2 alan üzerine kurulu madende yapılan denetimde; konaklama çadırları, kademe ve akaryakıt dağıtım alanları yangın tedbirleri yönünden kontrol edildi.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bağlı denetim ekibi, yaptıkları inceleme sonucunda, maden işletmesi yetkililerine detaylı bir rapor sundu. Maden işletmesi yetkilileri, denetim ekibimize teşekkür ederek, tespit edilen eksiklikler ve önerileri hassasiyetle dikkate alacaklarını bildirdiler.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, denetim ekibiminin raporda bildirilen hususların yerine getirilip getirilmediğinin tespit edilmesi amacıyla ilgili madene yeniden gidileceğini ifade etti.


Ayrıca, ilimizde bulunan fabrika, işyeri, okul, yurt, hastane, gibi yangına riskli yerlerin yangın tedbirleri yönünden risk analizlerinin rutin olarak yapılmaya devam edileceği bildirildi.