Kahramanmaraş’ta onca tanıdık insanın sonunu hazin öykülerle hazırlayan Kahramanmaraş- Göksun yolunda iyileştirme çalışmalarına başlanıldı. Bu yıl 23 km’lik bir alanda çalışmaların sonlandırılması hedefleniyor.

Kahramanmaraş- Göksun yolu olarak bilinen nece kamyoncu öykülerine tanık olduğumuz o eski yol Menzelet Barajının suları altında kalalı neredeyse 30 yıl oldu.

Ali Kayası, Güvercinlik, Kürtül rampası, saracık beli gibi yerler eski bir öyküde “yer adı” olarak kaldı sadece.

15 yaşlarındaydım son kez Ali Kalesi yolunu kullandığımda. Meşhur Ayvalı var. Yaşlılar bilir. Bu Ayvalının sürdüğü cip ile gitmek kısmet olmuştu.

Daha sonraları aynı bölgeleri Orman İşletme Müdürlüğü yapan Mehmet Serdaroğlu'nun döneminde motorla ama bu defa suyun üzerinde gezmiştik. Kesilen ve suya bırakılan tomrukları görmek ve incelemek için.

Sonraları yol değişti.

Şimdi Saraycık Belini hatırlayan kaç kişi kaldı?

Elbistan'a giderken otobüslerin, kamyonların bozularak bir iki gün dağ başında kalan yolcuların öykülerini dinleyerek büyüdük.

Şimdi araçlar hızlandı, yollar düzeldi.

Sabahın çok erken saatlerinde kamyona binip gece yarılarında Ekinözü'ne vardığımızı hayal meyal hatırlıyorum.

O günlerden geriye bugün için bölük pörçük maziden siyah- beyaz manzaralar hafızamızda yer ediyor artık. Galiba yaşlandık.

Ve Kuzey Yolculuğumuz başlıyor

MHP İl Başkanı Nurettin Demircioğlu ile uzun yıllardır konuşur, görüşürüm. Ferah Pastanesinde Milletvekili Mehmet Akif Paksoy'un basın toplantısındayız.

Merkez İlçe Başkanı sevgili genç kardeşimiz Ömer Özkan'da yanımızda. Demircioğlu: “ Yarın Kuzeye gidiyoruz!” dedi.

Bende giderim diye cevaplandırdım.

Ömer Özkan o zaman “Şirin Babayı da” alırız deyince ekip tamam oldu.

Bu yolculuk keyif verirdi insana.

Pazar sabahı MHP'nin önünde araçlara binmeye hazırlanıyoruz.

Sanayi de Lassa Bayii Hakan Dereli'de var. Malum Ali Doğan Kahramanmaraş siyasetinden elini eteğini çekince o ekipte yer alan bir çok insan şu anda bağımsız her hangi bir partiye girmezken Hakan Dereli MHP'ye girdi. Şimdi MHP yönetiminde. Siyaset yapacak insan hem zaman hem de para harcamalı. Sevgili Hakan hem zaman verir hem de para harcar.

Neyse bu arada Gazeteci kardeşim Mustafa Şirin geldi.

Hakan Dereli ile gitmeye hazırlanırken İl Başkanı Nurettin Demircioğlu araç bin dedi ve biz Sayın Demircioğlu'nun hakimiyetindeki araca bindik.

Şirin Baba ile başladık konuşmaya.

Göksun yolunda yol inşaatı olur da biz bunu denetlemezmiyiz?

Harıl harıl iş makaminalarının devasa dağları yok etmek için giriştiği bu savaşa kayıtsız kalamadık.

İşçilerle sohbet ederken araçların homurtuları kulaklarımızı tırmaladı doğal olarak.

İnşaat alanında bizi gören Milletvekili Akif Paksoy araçtan inice işçiler etrafını çevirdi.

Malum Akif Paksoy yıllarca Kahramanmaraş Köy Hizmetlerinde Müdürlük yaptı. Çalışanların birçoğu elini öpmeye çalıştı. Nede olsa eski müdürleriydi gelen.

İşçilerle sohbet ederken öğrendim. Bu yıl tehlike arz eden yerlerde iyileştirme yapılacakmış. Bu yıl hedeflenen rakam 23 km.

Bana göre iyi bir rakam. Eğer bu yıl Göksun yolunda tehlike arz eden yerlerin 23 km. lik kısmı tamamlanarak hizmete girerse gelecek yıl bu yol tamamen biter.

Bu arada Valimiz Sayın Tanılır'ın hakkını teslim etmek gerek.

Valimizin çabası olmasaydı bu iş biraz zor başlardı hani?

Haftada en az iki defa bu yolu kullanan biri olarak herkesten iyi bilirim bu yolda yaşananları.

Hatta bir gün hafif kar var.

Göksun'da bir cenazeye gideceğim.

İHA Temsilcisi sevgili Ahmet Caner Baysal'da var yanımda.

Tekir'i geçtik ve tırmanıyoruz.

Arabayı ben sürüyorum. Bir sağa bir sola kaydım.

Ahmet'e sevgili dostum ben daha ileriye gidemeyeceğim dedim. Ve döndüm. Tekir'de Ahmet Kardeşimizi başka bir araçla Göksun'a yollarken ben Kahramanmaraş'ın yolunu tutmuştum bile…

GÖKSUN YOLU CAN DAMARIMIZ

Neredeyse 20 yıldır yazıp çiziyorum bu yol ile ilgili. 2005 yılında Kahramanmaraş-Göksun yolunun bölünmüş yol kapsamına alınacağını vekillerimiz ilan etmişlerdi.

Evet sevgili dostlar. Bir çoğunuz hatırlarsınız. Bizlerde en geç 2007 yılında duble yoldan Göksun'a gideriz diye yazıp çizmiştik.

Söylenen sözler lafta kaldı. Ve biz hala Göksun Ölüm yolunu yazıp çiziyoruz.

İnşallah bu yıl 23 km, gelecek yılda tamamı biterek bu yol hizmete girer. Yol hikayelerimizi yazmaya devam edeceğiz!... (Gazeteci MEHMET TAŞ yazdı... - MARAŞ GÜNDEM) (www.kanal46.com)