Teşkilatın kuruluş tarihi yıl dönümü nedeniyle bugün doğan çocuklara jandarma görevlileri tarafından hediye verildi.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Jandarma teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bugün doğan çocuklara il jandarma görevlilerince hediye verildi.


Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı tarafından 14 Haziran 1839 yılında kurulan teşkilatın 175. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde dünyaya gelen bebeklere jandarma yazılı kıyafet ve battaniye hediye edildi.


14 Haziran'da doğan çocukların ailelerini ziyaret eden jandarma görevlileri, bir süre sohbet ederek mutluluklarını paylaştı. Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanı Kadir Akbey, emniyet, asayiş huzur ve güvenliğin temsilcisi olan jandarma teşkilatının bir kanun ordusu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:


"Jandarma teşkilatımızın 14 Haziran 1839 yılında kurulması münasebetiyle bizler 14 Haziran'da yeni doğan çocukların aileleriyle birlikte bu mutluluğu paylaşmak istedik. Bu sebepten jandarma genel komutanlığı tarafından tüm yurtta 14 Haziran'da doğan çocuklarla ailelerinin ziyaret edilmesi istendi. Bizler de ailelerin mutluluğunu hep beraber paylaşmak için buradayız.” 


(AA)