AK Parti Türkoğlu Kadın Kolları üyeleri, ilçede yaşayan 121 yaşındaki Fatma Solmaz'ı ziyaret etti.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Türkoğlu Kadın Kolları üyeleri, ilçede yaşayan 121 yaşındaki Fatma Solmaz'ı ziyaret etti.


Belediye Başkanı Osman Okumuş'un eşi Funda Okumuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Fatih Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ettiği 5 çocuk, 27 torun sahibi Fatma Solmaz ile sohbet etti.


Türk kadınları adına "Türkiye'nin ninesi" olan Solmaz'ı ziyaret ettiklerini belirten Okumuş, AK Parti hükümetinin kadın hakları konusundaki hassasiyetini dile getirerek, şunları söyledi:


"Fatma teyzemizi bu anlamlı günde yalnız bırakamamak ve onu sevindirip mutlu etmek için ziyaretine geldik. Ona geçirmiş olduğu bu uzun ömrün nedenini sorduk, onun hayatından örnekler aldık. Geçmişte kendisinin yaşadığı sıkıntılara bizim düşmememiz adına tavsiyelerini sorduk. Kendi evlatlarını yetiştirdiği günlerden örnekler verdi."


Ziyaretten duyduğu menuniyeti dile getiren Solmaz ise sağlıklı ve uzun ömrün doğal beslenme ve aile içi huzur ile mümkün olabileceğini ifade etti.


Solmaz'ın torunu Fatma Solmaz da 8 yıl önce düşme sonucu ninesinin doktora gitmeye başladığını, öncesinde ise hiç doktora gitmediğini anlattı.


Ninesinin doğal ürünlerle beslendiğini kaydeden Solmaz, "Tereyağını, balı özellikle de eti çok sever. Eskiden hiç boş durmayı sevmezdi, her türlü işini kendisi yapmayı isterdi. Hiç bir şey olmasa bir iş çıkarırdı. Yayla kültürüyle yetiştiği için boş duramazdı. En son düştükten sonra yardım almaya başladı. İlçede ona 'devlet ana' derlerdi. Herkes kazandığını ona verir, gerek gördüğüne o dağıtırdı" diye konuştu.


(AA)