Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye’sinin oluşturduğu iftar sofrası, mübarek Kadir Gecesinde Gülizar Şamil Aktaş Lisesi bahçesine kuruldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Başkan Mahçiçek, “Kadir Gecemizin bereketi sofralarımıza da yansıdı” dedi.


Mimar Sinan, 5 Nisan, Cumhuriyet, Binevler ve 12 Şubat Mahallelerinden binlerce vatandaşın katıldığı iftar programı, renkli görüntülere sahne oldu. İlahi dinletileri, Hacıvat-Karagöz orta oyunu ve Kur’an-ı Kerim Tilavetlerinin yer aldığı programda, vatandaşlarla buluşan Başkan Mahçiçek, ilçe sakinlerinin Kadir Gecesi’ni tebrik etti.


Kandilin bereketinin sofralara da yansıdığını dile getiren Mahçiçek, “Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdiler. Maşallah artık mekanlar bize yetmiyor. İnşallah gelecek senelerde sofralarımızı daha da geniş tutarak, birlikte olmaya devam ederiz. Ben bugün bizlerle beraber olduğunuz için Onikişubat Belediyemizin davetine icabet edip, bizleri onurlandırdığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.


Onikişubat Belediyesi olarak bu yıl da Ramazan bereketini ilçenin bütün noktalarına ulaştırmaya gayret ettiklerini dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:


“Zenginiyle fakiriyle, küçüğüyle büyüğüyle, genciyle yaşlısıyla hep beraber iftarımızı paylaşıyoruz. Bu tablo bize birliğimizi, bütünlüğümüzü, beraberliğimizi gösteriyor. Ben inanıyorum ki bu birlik, bu bütünlük devam ettiği sürece, bu ülkeye ve bu ülkenin güzel insanlarına zarar vermek isteyenler muvaffak olamayacaklar. Biz Onikişubat Belediyesi olarak mümkün mertebe sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Bir taraftan hizmetlerimizle, bir taraftan karşılıklı muhabbet ortamı kurarak, gönül birliğini devam ettireceğiz. Ben bir defa daha sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çocuklarınızla, aile fertlerinizle beraber nice böyle mübarek günlere ve bayramlara erişmenizi diliyor, saygılar sunuyorum.”


Öte yandan, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla 3 camide vatandaşlarımıza ikramlarda bulunuldu. ‘Camimiz bir gecemiz bir’ projesi kapsamında, Piri Reis Mahallesi Sümbüllü Camisi, Osmangazi Mahallesi Zeynep Hatun Camisi, Dumlupınar Mahallesi Dumlupınar Camisinde, yatsı namazı çıkışında vatandaşlara çörek ve bademli şeker ile gül suyu ikram edildi.