Göksun İlçesi Yantepe Mahallesi Arslanbey Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen 2. Kafkas Gençlik Kar Festivali’ne gençler yoğun ilgi gösterdi. Poşetler ile, kızaklar ile tepelerden kayan gençler kameralara muhteşem pozlar verdi.
Burada bir açıklama yapan Göksun Kaymakamı Ejder Demir: “Bugün burada iklimi soğuk olsa da insanı sıcak olan, içerisinde barındırdığı farklı kültürlerle adeta Türkiye'nin bir nüvesi kültür hazinesi olan Göksun'umuzda kardeşliğin dostluğun samimiyetin şehri Göksun'umuzda 2.'sini düzenlediğimiz Kar Festivali vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi

Kaymakam Demir şöyle konuştu: “Ben öncelikle bu güzel ortamda bir araya gelmemize vesile olan kardeşliğimizin, dostluğumuzun pekişmesini katkı sunan, bu güzel havada bu güzel ortamı sağlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanına ve ekibine, Göksun İlçesi Belediye Başkanına ve ekibine Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Yönetim Kurulu ve ekibine, Göksun Çerkes Kültür Derneği Başkanı Yönetimi ve ekibine tüm çalışma arkadaşlarımıza ve sizlere hepinize öncelikle bu güzel ortamı oluşmasına vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum. Böyle güzel ortamların kardeşliğimize ve dostluğumuzun pekiştirdiğine inanıyorum, ve böyle ortamların gelecekte de muhtemadiyen devam etmesini arzuluyorum. İnşallah bu güzel ortamda hep beraber güzel bir vakit geçireceğimize umut ediyorum.

GÖKSUN'UN DAHA TANINABİLİR HALE GETİRECEĞİZ

Tabi tabi geçmişte bu konuda yine belediyemiz diğer kamu ve kamu kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalarımız, çalıştaylarımız oldu bundan sonra da aynı şekilde, bundan sonraki süreçte de belediye başkanımızla, belediyemizle, Kahramanmaraş'taki Büyükşehir Belediye'mizle, sivil toplum kuruluşlarımızla az önce de ifade ettiğim gibi; Göksun'un bir çok kültürü içerisinde barındıran adeta kültürel bir hazine, dolayısıyla biz her paydaşlarımızla bir araya gelerek yayla turizmi konusunda inşallah gelecek süreçte önümüzdeki zaman diliminde Göksun'un daha tanınabilir hale getirme amacıyla elimizden geleni tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyemizle, başkanımla beraber çaba sarf edeceğimize inanıyorum. İnşallah Göksun için hayırlı hizmetlere hep beraber vesile olur inancındayım. Hepinize de katılımları için teşekkür ediyorum”

HERKES KARDEŞÇE YAŞIYOR

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’da şunları dile getirdi: “ Öncelikle şunu söylemek isterim ki Göksun biliyorsunuz bir çok etnik unsurun içerisinde kardeşçe barındıran bir ilçe olmaktadır.

BİZ İLÇEMİZİN BU ÖZELLİĞİNDEN DOLAYI GURU DUYUYORUZ, HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ

Aynı zamanda Göksun'umuz bir yayla memleketi ve kış turizmine açık bir memleket. Kış turizmine açık olmamız böyle amatörce de olsa, hem kültürümüzü devam ettirme hem geçmişimizi unutturmama adına böyle güzellikleri yaşıyoruz, halkımıza da yaşatmaya gayret ediyoruz. Tabi bunun öncülüğünü yapan Kahramanmaraş Çerkes Kültür Derneği ve Göksun'un Çerkes Kültür Derneği bu konuda öncülük yaptı. Bizler de belediyeler olarak buna destek verdik,  kaymakamımızda yine hakeza bu durumda duyarlılık gösterdi. Kısacası biz sivil toplum teşkilatlarıyla yerel yönetimle, kamuyla birlikte hareket etmekten mutluk duyuyoruz ve halkımızla iç içe olmaktan mutluluk duyuyoruz. Göksun'umuzun kış turizmine ev sahipliği yapacağını bildiğimiz için kış turizmi de denildiğinde ilk akla gelen kar olur.

KAYAK MERKEZİ YAPTIRMA KARARI ALDIK

Biliyorsunuz ki 2017 yılında Kurugöl mevkiinde kayak merkezi yaptırmayı planladığımız bir yeri görücüye çıkarmıştık. 1000 kişilik bir program yapmıştık, Sayın Celalettin Güvenç başkanımızla birlikte programa katıldık. Orada yine çok büyük bir program yapmak suretiyle Göksun'un kış turizmine yönelik ağırlığını önemini göstermeye gayret ettik. Bu yılda yine Yan Tepe Yerleşkesi'nde bu özelliği amatörce yaşatmaya çalışıyoruz, inşallah hayırlı olur, birliğimize vesile olur.

GÖNÜL GÖNÜLEYİZ

Ama bunu şuradan söylemek istiyorum biz Göksun halkı olarak halkımızla, kamuyla, yerel yönetimle, sivil inisiyatifle hep beraber el ele gönül gönüleyiz. Bu bizim için yeterli, bu bizim için en büyük mutluluk olarak düşünüyoruz. Sizlere de bu güzelliklerimizi televizyon ekranlarından dünyaya yansıtacağınız için bugün bizimle beraber olduğumuz için ayrıca teşekkür ediyorum hayırlı günler diliyorum.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanını Güngör’ün Göksun’lu olması tüm  Göksun'da bunun fevkalade farkına varması önemli bir durum.  Şöyle bir şey söylemek istemeyiz yani Göksunlu Afşinli diye bir ayrım yapmak bizlere de yakışmaz çok uygun bir şey de değil Kahramanmaraş 11 ilçesiyle birlikte, Kahramanmaraş'ın belediye başkanı tüm Kahramanmaraş'a hizmet etmek üzere konulmuş ve görevlendirilmiş bir kardeşimiz. Göksunlu olması bizi ayrıca mutlu eder mi, elbette ki mutlu eder biz insanız nihayetinde. Bu kadarcık mutluluğumuz var asıl bize düşen şu; Kahramanmaraş'ın her noktasına en iyi hizmeti yapabilmesi için bizim en büyük desteği sağlamamız gerekir 1'inci derecede görevimiz bu Göksun halkı da bunun fevkalede farkında. İnşallah bu farkındalığın gereğini de yerine getirecek. Hemşehrimize sonsuz destek sağlayacağız”

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Kahramanmaraş Kafkas Derneği Başkanı Bekir Sami Yavuz’da şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı'mız, Göksun Belediye Başkanlığı'mız, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği, Göksun Çerkes Kültür Derneği'nin düzenlediği bir etkinlikte bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ben başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin personeline başkanının nezninde Göksun Belediye Başkanlığı'nın personeline nezninde çalışanlarına, sayın kaymakamımıza şükranlarımı arz ediyorum. Siz değerli basın mensuplarına ilgi gösterdiğiniz için burada bulunduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum. Göksun'umuz Kahramanmaraş'ımız birlik ve beraberliğini korumak durumunda olan ve herkesinde gördüğü gibi en güzel bir şekilde bunu gerçekleştiren koruyan bir ilimiz. Allah birliğimizi beraberliğimiz daim etsin. Herkese çok çok teşekkür ediyorum, katılan tüm gençlerimize, halkımıza, beyefendilere, hanımefendilere güzel bir gün geçirmelerini diliyorum. Sizlere de teşekkür ediyor iyi günler diliyorum.

GÜZEL BİR ORGANİZE OLDU

Göksun Kafkas Kültür Derneği Başkanı Fatih Sevin’de şunları belirtti: “Bu yıl Kahramanmaraş Göksun Belediyesi Göksun Kültür Derneği'nin ve Kafkas Kültür Deneği'nin geleneksel hale getirmeye uğraştığı Kar Şenlikleri'nin 2.'sini düzenlemiş bulunuş bulunuyoruz. Burada bizlere yardımcı olan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Göksun Belediyesi'ne şükranlarımızı arz ediyorum. sayın başkanım, sayın kaymakamım katılımlarıyla bu günü açmış bulunuyoruz. Bu gün boyunca halkın katılımıyla devam edecek bir süreçtir, bir günlük bir program olmaktan ibarettir katılımcılara ve sayın kaymakamıma sayın belediye başkanıma ve diğer protokole teşekkürlerimi arz ediyorum şükranlarımı sunuyorum”

Haber: Mustafa Kılınç- Ali Şirin