Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.


Kurtuluş Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Uzunoluk Caddesi'nde Sütçü İmam Olayı canlandırıldı ve halka süt ikram edildi.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş'ın 95 Yıl önce İstiklal uğruna dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesini bu şehirde mağlup ederek dünyaya büyük bir mesaj verdiğini söyledi.


Kahramanmaraş'ın Kurtuluş meşalesini ateşlediğini ifade eden Başkan Erkoç, bugünkü Türkiye'nin temelinde, Kahramanmaraş destanının çok büyük payı olduğuna da dikkat çekti.


Başkan Erkoç yaptığı konuşmasında; "Kahraman ecdadımız iman dolu göğsüyle, inancıyla tüm yokluk ve olumsuzluklara rağmen İstiklali uğruna her şeyini feda ederek, o zaman dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesini bu şehirde mağlup ederek dünyaya büyük bir mesaj vermiştir. Ülkemiz için bu Kurtuluş meşalesinin ateşlemesi olmuştur. Bugünkü Türkiye'mizin temelinde, Kahramanmaraş destanının çok büyük payı olduğuna inanıyoruz. Kahraman ecdadımızın yazdığı o destan bu günlerimizin temel taşını oluşturmuştur. Kahraman ecdadımızı ebediyete intikal etmiş, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi, Güneydoğu şehitlerimizi bugün dolayısıyla rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların misyonlarına yakışır bir şekilde bizde inşaallah Kahramanmaraş'ımız da geleceği inşa etme gayretindeyiz. Onlar bu vatanı bize emanet ettiler, bizde aynı Sütçü İmam ruhuyla, istiklal ruhuyla her türlü kutsam değerimize sahip çıkarak geleceğimizi geçmişimizin üzerine inşa edeceğiz. O ruh her zaman yaşayacak. İnşallah bu şehrin her köşesinde, her sokağında medeniyetimizin ruhu çok daha iyi yansıyacak" diye konuştu.


Yapılan etkinliğe Kahramanmaraş Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Esnaf ev Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Vali Yardımcıları, İlçe Belediye Başkanları, meclis üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.