Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat İsmail Kahveci, baro üyesi avukatlar Menderes Takımsu ve Sami Şen’in görevlerinin başında silahlı saldırıya uğramalarını kınadı.

Adliye önünde bir grup avukat ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Başkan Kahveci, şunları kaydetti:

“Saldırıda silahla yaralanan Menderes Takımsu’nun tedavisi halen Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde devam etmektedir. Sami Şen ise olayda hafif yaralanmıştır. Meslektaşlarımızın hayati tehlikelerinin olmaması sevindirici olsa da, bu çirkin ve alçakça saldırı hepimizi fazlası ile üzmüştür. Kendilerine Allah’tan acil şifalar diliyor, avukatlar ve hukukçular olarak, başta aileleri olmak üzere hepimize ‘geçmiş olsun’ diyorum. Görevini yapmaktan başka hiçbir amacı olmayan meslektaşlarımıza sıkılan bu kurşun, aslında hak arama özgürlüğüne, hukuka, adalete, adalet teşkilatına, avukatlık mesleğine ve Kahramanmaraş Barosu’na sıkılmıştır. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan bu saldırı, avukatların hak ve hukuk yolundaki mücadelelerini hiçbir şekilde engelleyemeyecek, aksine daha büyük bir şevk ile birlik ve beraberlik içinde mesleğimizi sürdürmemizi sağlayacaktır. Bu nedenle; değerli meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı hukuka, hukukçulara, baromuz şahsiyetine ve tüm avukatlara karşı yapılmış olarak kabul ediyor, bu menfur ve çirkin saldırıyı yapan faillerin en ağır şekilde cezalandırılacağına olan inancımızın tam olduğunu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kahramanmaraş’ta bir avukat bürosunda başlayan ve dışarıda devam eden olayda iki avukat yaralandı.

Ajans 46 muhabirlerinin edindiği bilgilere göre, Şazibey Camii karşısında faaliyet gösteren ve Mehmet Çıngıl’ın (49) çalıştırdığı ‘Simit Dünyası’ isimli işyerinin, Ülker firmasının Kahramanmaraş temsilciliğini yapan Mim Gıda’ya olan yaklaşık 8 bin 500 YTL değerindeki alacağı nedeni ile haciz işlemi başlatıldı.

Haciz davasını üstlenen Menderes Takımsu (30) ile Sami Şen (30) isimli avukatlar söz konusu işyerine giderek ihtiyati haciz yaptırdılar. Bunun üzerine işyeri sahibi Çıngıl, avukatların İsmetpaşa Mahallesi Yeni Hükümet Caddesi Merkez Otobüs Durağı yakınlarındaki bürosuna gelerek tartışmaya başladı.

Tartışmanın daha sonra büro dışındaki Yeni Hükümet Caddesi üzerinde kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Çıngıl, avukat Menderes Takımsu’yu (30) tabanca ile vurarak yaraladı. Olay sırasında avukat Sami Şen’in (30) ise kırılan cam parçalarından yaralandığı öğrenildi.

Yaralı avukat Menderes Takımsu’nun Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındığı bildirilirken, diğer avukatın sağlık durumunun iyi olduğu ve olaydan sonra, Mehmet Çıngıl'ın yakalanarak gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü kaydedildi. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)