Kahramanmaraş Baro Başkanı İsmail Kahveci, baroların topluma karşı da sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Barosu Olağan Genel Kurulu, Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı'na oy birliği ile Hasan Belli getirildi.

Baro Başkanı İsmail Kahveci, yaptığı açılış konuşmasında, yeni dönemde baroların demokrasinin temel kurumlarından biri olacağını belirtti. Türkiye'nin referandum sürecini atlattığını ve Anayasa değişikliği ile önemli kazanımlar elde edildiğini kaydeden Kahveci, bu değişikliklerin hayata geçirilmesinin de çok önemli olduğunu ifade etti.

Baroların topluma karşı da sorumluluğu bulunduğunu belirten Kahveci, ''Meslek örgütü olan barolar ülkenin sorunları ile yakından ilgilenmelidir. İçine kapanık vatandaşların sorunlarını gözden kaçıran bir örgüt yapılanmasının başarılı olamayacağını düşünüyoruz'' dedi.

''Avukatlık mesleği denince önce adalet ve güven gelmelidir'' diyen Kahveci, yeniden bu göreve getirildiği takdirde bu prensipten asla taviz verilmeyeceğini ifade etti.

Kongrede aday olan Yusuf Bülbül ise yaptığı konuşmada, 6 yıldan bu yana baroda görev yaptığını ve ekip ruhu ile önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Kahramanmaraş Baro'sunun Türkiye'nin önde gelen baroları arasına girdiğini dile getiren Bülbül, ''Bizler makamın kalıcı olmadığına önemli olanın hizmet olduğuna inanıyoruz. Ayrıca bu bir bayrak yarışı ve biz bu bayrağı daha da ileriye götürmeye kararlıyız. Bunun için yola çıktık''diye konuştu. Baroda artık değişimin zamanı geldiğini öne süren Bülbül, değişmesi gerekenin de yönetimsel anlayış olduğunu söyledi. Projelerinde de bahseden Bülbül, göreve geldiği takdirde baroyu daha aktif bir pozisyona getireceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra faaliyet, hesap ve denetleme raporu okunarak oylandı. Bu arada baro aidatı 104 TL'den 250 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca, mesleğe yeni başlayan avukatlardan da ilk 1 yıl aidat alınmamasına karar verildi. Kurum avukatlarının baro aidatını yüzde 50 indirimli ödemesi teklifi ise reddedildi.

Mevcut başkan İsmail Kahveci'nin yeniden aday olduğu kongrede seçimler yarın yapılacak.

Divan : Başkan: Av. Hasan Belli
Başkan Yardımcısı: Av. İlhan Polat
Üyeler: Av. Halil İbrahim Ahmetoğlu ve Turan Av. Cihat Akben (www.kanal46.com)