Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri kaçak yapıları denetim, tespit ve yıkım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Poyraz; “Yaklaşan genel seçim öncesinde kaçak yapıların artabileceği şeklindeki duyumlar üzerine ekiplerimiz denetimlerini daha da sıkılaştırdı. Seçimin gelmesi nedeni ile bu işe göz yumulacağını zannederek kaçak yapılaşmaya tevessül edenler boşa heveslenmesin. Böyle bir inanış kesinlikle doğru değildir. Kimse kaçak yapı yapmasın. Bu konuda yasal yaptırımları uygulamak zorundayız. Uygulamaz isek biz suçlu oluruz” diye konuştu.

Kaçak yapılara mevzuata göre 5 bin liradan başlayan para cezaları uygulandığını ve yıkım yapıldığını belirten Başkan Poyraz; “Belediye olarak bizler yasal mevzuatı uygulamak zorundayız. Bu konuda inisiyatif kullanmamız kesinlikle mümkün değildir. Kaçak yapılaşmaya göz yumulduğu takdirde biz yöneticiler de kanun karşısında sorumlu tutuluyoruz. Bu nedenle Belediye olarak kanunları uygulamakla yükümlüyüz” dedi.

Kaçak yapılar için para cezasının uygulanmasının ardından ruhsat için bir aylık süre verildiğini ve bu süre içerisinde ruhsatını almayanlara 2 bin lira daha ceza yazılarak yıkım kararı çıkarıldığını hatırlatan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, inşaat yapmak isteyenlerin mutlaka ruhsat alarak yasal mevzuata göre hareket etmelerini de önemle hatırlattı. (www.kanal46.com)