Kahramanmaraş Konaklama Tesislerinde kalan 17 bin Suriyeli mülteci için kış tedbirleri alındı. Tüm çadırlara kılıf, çadır altlığı, ısıtıcı ve battaniye dağıtımı yapıldı.


Çadır kent sorumlusu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmaları anlattı. Kış koşulları nedeniyle gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Akkoyun, şöyle konuştu:


“Yaklaşan kış koşulları nedeniyle önceden beri hazırlıklarımız vardı. Şu anda da tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Öncelikle zeminde su tahliyelerini sağlamak amacıyla, arkadaşlarımız sağ olsunlar çalışma yaptılar. Şu ana kadar da herhangi bir su baskını veya başka bir zarar ziyanımız olmadı. Bu kışta çadırlarımızın su almasını engellemek amacıyla, yağışlardan korunması amacıyla Kızılay tarafından çadır kılıfları temin edilerek 2 bin 744 adet çadırlarımızın hepsine yerleştirildi bunlar. Yine çadır altlıkları alındı. Bütün çadırların altına bunlar yerleştirildi. Çadır altlıklarının özelliği, hem çadırların su almasını engelliyor hem de ısı anlamında ciddi bir yalıtım sağlıyor. Yine bütün çadırlarımıza birer adet yağlı petek radyatör dağıtımı yapıldı. Çadırlarımızın hepsine zaten daha önceden elektrik tesisatı döşenmişti zaten. Bu yağlı petekleri dağıtmamızın sebebi de yangın tehlikesine karşı da en azından daha tedbirli bir ısıtıcı olmasından dolayı yine bu gün de dağıtımı devam edecek bütün çadırlarımıza halı dağıtılacak. Öte yandan her bir kişiye 3 battaniye düşecek şekilde malzeme dağıtımı yapıldı, bütün kıyafetler buradaki misafirlere dağıtıldı. Bu da valimizin öncülüğünde Kahramanmaraş’ta başlatılan bir kampanya ile misafirlere ulaştırıldı.”


Çadır kentte kalan Suriyeli mülteci Ata Shalfan ise, kendileri için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti. Kendisinin çadır kentte yaptığı düğünle dünya evine girdiğini ifade eden Shalfan, “Türkiye Cumhuriyeti ve Başbakan Erdoğan, bizi hiçbir şeyden mahrum bırakmadı, her şeyi getirdiler. Kışlıklarımızı, yataklarımızı, çadır altlıklarını, halılarımızı, ısıtıcıları verdiler. Açıkçası bu kadar iyiliği beklemiyordum. Gerçekten bana da çok yardımcı oldular. Beni evlendirdiler. Sağ olsunlar. Herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


“İnşallah en kısa zamanda Beşşar Esed rejimi yıkılacak” diyen Shalfon, sözlerini şöyle tamamladı:


“Türkiye’nin bize verdiği destekle inşallah en kısa zamanda o gidecek ve biz memleketimize geri döneceğiz. Çünkü vatanımı çok özledim, toprağımı çok özledim, milletimi çok özledim. Ama sağ olsun Türkiye, bize evimizde gibi hissettiriyor. Belki bu röportaj yayınlanırken bir de duymuşuz, Beşşar Esed gitmiştir. Biz de böylece memleketimize döneriz.” İHA


YARALANAN 1 SURİYELİ KAHRAMANMARAŞ'A GETİRİLDİ


Ülkelerindeki olaylarda yaralanan 1 Suriyeli Kahramanmaraş'a getirildi.


Alınan bilgiye göre, Halep ve çevresinde çıkan çatışmada yaralanan 1 Suriyeli Türkiye'ye getirildi. Kilis Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan yaralı Suriyeli, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.


Ameliyata alınan Suriyelinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. AA