Mustafa Poyraz'ın 2004 yerel seçimlerini kazanmasının ardından gazeteci Mustafa Nuri Şirin'in gündeme getirdiği taziye evlerinin Belediye tarafından hayata geçirilmesinin üzerinden yıllar geçerken kent merkezindeki taziye evi sayısı artıyor.


Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barbaros Taziye Evi ve Şehr-i Nimet Gıda Bankası 28 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.


Hizmete açılacak olan Barbaros Taziye Evi ile ilimizde taziye evi sayısı 7’ye yükselecek.


Üç kattan oluşan Barbaros Taziye Evi’nin birinci katında Gıda Bankası ve İtfaiye Teşkilatı yer alıyor. İkinci katında taziye evi üçüncü katında ise kütüphane yer alıyor.


Her katı 350 metrekareden oluşan Barbaros Taziye Evi 2 bin metre kare alan üzerine kuruldu ve önünde araç parkı da bulunuyor.


Yaklaşık 500 bin liraya malolan Barbaros Taziye Evi aynı zamanda doğalgaz, kombi ve klima sistemleri bulunurken, tefrişatının maliyeti ise yaklaşık 100 bin lirayı buldu.


6. TAZİYE EVİMİZ


Barbaros Taziye Evi’ne ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Hizmete açacağımız Barbaros Taziye Evimiz il merkezinde 6. Oluyor. Bir tane de Pazarcık İlçemize yapıyoruz. Bunun yanı sıra yapımı devam eden taziye evi inşaatlarımız var.


Barbaros Taziye Evi içerisinde; 80 m²’erkekler taziye salonu, 80 m² bayanlar taziye salonu, 40 m² 2 adet yemekhane, 25 m² mutfak, çay ocağı, bay ve bayan wc’leri ve 5 m² 1 adet depo bulunmaktadır” dedi.



YARDIM MİKTARI ARTTI


Öte yandan Gıda Bankaları ile yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşıladıklarına dikkat çeken Başkan Poyraz: “İlkini Şekerdere’de 2007 yılında açtığımız Gıda bankamızın ikincisini Namık Kemal Mahallesi’nde 2011 tarihinde açtık. Üçüncü gıda bankamızı da Barbaros Mahallemizde açıyoruz.


Gıda bankalarımızdan vatandaşlarımız gıda ihtiyaçlarının yanında giyim ve kırtasiye yardımından da yararlanmaktadırlar.


Yardımlar; ihtiyaç sahipleri birebir tespit edilerek fakirlik durumuna göre aylık, iki aylık ve üç aylık olmak üzere kendilerine verilen Yardım Kartları ile bilgisayar ortamında kayıtları tutularak gıda bankamızdan ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler.


Market gibi çalışan gıda bankamızdan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız istediği ürünü harcama tutarına göre alabilmektedir.


Gıda Kartı limitlerimiz geçen yıl maksimum 50 TL iken yardım miktarımız bu yıl 70 TL, 60 TL ve 50 TL olarak artırılmıştır” diye konuştu.


Belediye Başkanı Mustafa Poyraz 28 Kasım 2012 tarihinde saat 14.30’da açılacak olan Barbaros Taziye Evi ve Gıda Bankası açılışına tüm halkımızı davet etti.