Türkoğlu ilçesinde akrabasının taziyesinden dönen AK Parti Belediye Meclis üyesi adayının babası darbedildi.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, akrabasının taziyesinden dönen belediye meclis üyesi adayının babası, bir grup genç tarafından darbedildi.


AK Parti Türkoğlu Belediye Meclis Üyesi adayı Hatice Bağcı'nın babası Şükrü Bağcı, bir yakının taziye ziyaretinden dönerken, yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Yaralanan Bağcı'yı ise kalabalığın elinden polis ekipleri kurtardı.


Türkoğlu Fizik Tedavi Hastanesine kaldıran Bağcı, ilk müdahalesinin ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edildi. Bağcı'nın başına dikiş atıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi olduğu belirtildi.


AK Parti Türkoğlu Belediye Başkan adayı Osman Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın gece meydana geldiğini belirterek, belediye meclis üyesi adaylarından Hatice Bağcı'nın babasının, MHP'li bir grup gencin saldırısına uğradığını öne sürdü.


Olayın seçime bir gün yapılmasından üzüntü verici olduğunu belirten Okumuş, olayı gerçekleştirenleri kınadı. 


Daha önce de bu tür olayların yaşandığını dile getiren Okumuş, "İlçemizin huzur ve güvenliği için her hangi bir karşılık verilmediği gibi işlem de yapılmamıştı. Fakat bu sefer aracın önü kesilerek, eşinin yanında ağır bir şekilde darbedildi. Bizler hizmet için geliyoruz. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin aleyhinde konuşmadık. İnşallah bu tür olaylar bir da yaşanmaz" dedi.


Hatice Bağcı ise seçim çalışması sırasında bir aracın sürekli kendilerini takip ve taciz ettiğini söyledi.


Dün akşam anne ve babasının bir yakınlarına taziye ziyaretine gittiğini anımsatan Bağcı, "Gece annem arayarak, 'bize saldırdılar ve babanı linç ediyorlar' dedi. Kafasına çok sayıda darbe alan babamın gözündeki kanama da devam ediyor" diye konuştu. 


Şükrü Bağcı ise kendisini darbedenlerden şikayetçi olduğun kaydetti.


(AA)