Kahramanmaraş'ta isimsiz bir ihbarı dikkate alan polis, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.


Sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kahramankent Eğitim Kurumları'na ve Fem Dershaneleri'ne vergi kaçakçılığı iddialarına yönelik çalışma başlattı.


Bu çerçevede, polis ekipleri, vergi denetmenleri eşliğinde, Kahramanmaraş merkez ile Türkoğlu, Afşin, Göksun, Elbistan ve Andırın ilçelerindeki 26 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.


Ekiplerin, özel okul ve dershanelerdeki dijital verileri ve bilgisayarları incelediği öğrenildi.


Her iki kurumun avukatları da polislerin yaptığı aramalara eşlik ediyor.
Afşin FEM Dershanesi ve Özel Hasbi Şahin İlköğretim Okulu’ndaki vergi incelemesini değerlendiren dershane avukatı Mehmet Ergin, şehit haberlerinin geldiği günlerde bu incelemenin yapılmasını manidar bulduklarını ifade etti. Ergin, "Afşin FEM Dershanesi birimlerine incelemeye geldiler. Denetleme gerekçeleri ise dershanede vergi kaçırma ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak gerekçeleriyle arama ve inceleme yapılıyor. Vergi incelemesi her zaman gerçekleştirilen uygulama ancak bunun polis kontrolünde yapılması özel teşebbüs açısından makul değildir. Vergi daireleri vergi incelemeleri yapmaya haizdirler" dedi.


Edinilen bilgiye göre, Emniyet'in aldığı isimsiz bir ihbarla her iki kuruma operasyon başlattığı öğrenildi.