Kahramanmaraş’ta uzun süredir devam eden güneşli ve sıcak hava, dün akşamdan itibaren yerini yağmura bıraktı.


Türkiye’nin su kaynakları bakımından en zengin illerinden biri olan Kahramanmaraş’ta kurak geçen bir kışın ardından dün akşamdan itibaren yağışların başlaması vatandaşları sevindirdi.


Kış mevsiminde Gavur Gölü’nün kuruması, Sır ve Menzelet Barajı gibi alanlarda su seviyesinin giderek azalması karşısında endişeye kapılan kent sakinleri, başlayan yağmurla tekrar umutlandı.


Öte yandan, kentteki güneşli havaya alışan vatandaşların yağmura hazırlıksız yakalandığı görülürken, meteorolojiyi takip edenlerin ise şemsiyeleriyle evlerinden ayrıldıkları gözlendi. Vatandaşlardan Mahir Abursum aylar sonra yağmura kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yağışların uzun süre devam etmesi dileğinde bulundu.


Abursum, şöyle konuştu:
“Çok şükür yağmurumuz yağdı. Uzun zamandır yağmıyordu. Yazın susuzluk çekmemek için, yağmur yağmasını bekliyorduk. Ekinler kurumuş, göletlerimiz çekilmişti çünkü. Yani çok sıkıntı çekiyorduk, inan ki özlemiştik. Aşağı yukarı 3-4 aydır yağmur yoktu, hasret kalmıştık. Ama şu anda o kadar mutluyum ki sırf yağmuru seyretmek için çıktım diyebilirim. Çünkü ekinler kurumaya başlamıştı, çiftçilerimiz sıkıntı içindeydi. Dün mesela Andırın’a gitmiştik, suların çok çekildiğini görmüştük. Bunun için çok büyük üzüntü duyuyorduk. İnşallah bu başlayan yağmur uzunca süre devam eder ve hasretimiz diner. Bunu temenni ediyorum.”


Kahramanmaraş ve çevresinde başlayan yağmurun, Cuma gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.(İHA)