Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon ve Su İdaresi (KASKİ)’nin üst düzey yönetim ekibi, Elbistan genelinde KASKİ’nin sorumluluk sahasında 1 haftalık geniş kapsamlı çalışma yapacak.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın özellikle altyapı ve içe suyu alanındaki yeni projeler ve sorunların çözümü için yeni bir girişimde daha bulundu. Kanalizasyon ve Su İdaresi (KASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Esin ile Eğitim ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Cengiz Mezdeği, ilçe genelinde bu sorunların yerinde tespiti ve çözüm önerileri noktasında çalışma yürütecek. İlçe merkezi ve tüm mahalleleri kapsayacak saha çalışması 1 hafta sürecek. Çalışma sonucunda tespit edilen sorunlar, projeler ve çözüm önerileri masaya yatırılacak. Hazırlanacak rapor ise sorunların yerinde ve hızlı çözümü noktasında belirleyici unsur olacak.


Elbistan’daki saha çalışmasına ilişkin olarak bilgi veren KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Esin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla Elbistan’a geldiklerini ve 1 hafta boyunca ilçede inceleme yapacaklarını söyledi. Söz konusu ziyaretin mevcut altyapı projelerindeki sorunların tespitinin yanı sıra yeni projeler için de ön çalışma niteliği taşıdığını kaydeden Esin, “Elbistan’da KASKİ’nin sorumluluk alanına giren kanalizasyon ve su şebekelerini inceleyeceğiz. Varsa eksiklik ve aksaklıkların yerinde tespitini yapacağız. Yapısal sorunları yerinde göreceğiz. Bu çalışmamız hem mevcut sorunların tespiti hem de bu sorunlara çözüm sağlayacak projelerin kapsamını belirleyecek” dedi.
Esin, inceleme sonrasında elde edilen verileri ve bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.(İHA)