Kısa adı KATARDER olan Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşı Derneği Yönetimi Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı ziyaret ettiler.


Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Mutlu Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Poyraz’a birer karanfil verdiler.


Ziyarete ilişkin görüşlerini dile getiren Dernek Başkanı Polat: “Katarder’i Tarihi Kapalı Çarşıyı tanıtmaya ve kalkındırmaya yönelik faaliyetlerinin yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını koruma, yöresel alışverişi canlı tutma ile birlikte çarşı esnafının dayanışma yardımlaşma kaynaşma birlik ve beraberlik içerisinde çarşıya katkı sağlama amacında olan, çarşı faaliyetlerinin gelişmesi etkinleştirilmesi duyurulmasını sağlamak, AB kapmasında Ulusal ve Uluslararası Ajanslarla ortak projeler üreterek işbirliği yapmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, destek almak amacı ile kurduk.


Bu arada çarşılarımızın tarihi kimliğine uygun olarak restore edilmesi konusunda hizmetlerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’a teşekkür etmek istedik. Bu vesile ile kendisini ziyaret ediyoruz” diye konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise dernek üyelerine teşekkür ederek başarılar diledi.


Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Mutlu Polat, ziyaretin anısına Başkan Poyraz’a çini tabak plaket hediye ederek çarşı esnafları adına teşekkür etti.