Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, emniyetin denetimlerine katılarak, sürücülere ''kış lastiği'' konusunda uyarıcı niteliğinde hazırlanan broşürlerden dağıttı.


Kaymakam Pehlivan, İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik görevlileriyle birlikte Yolçatı Kavşağı'nda denetimlere katıldı. Sürücülerle sohbet ederek çeşitli uyarılarda bulunan Kaymakam Pehlivan, 1 Aralık'ta başlayacak yolcu ve yük taşımada kullanılan araçlara kış lastiği takma zorunluluğu uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.


Sürücülerden uyarılara özen göstermesini isteyen Pehlivan, şunları kaydetti:


''İlçemizde kış şartları ağır geçiyor. Şehirler arası yol güzergahında bulunduğumuz için kışın istemediğimiz olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu anlamda bazı araçlara kış lastiği zorunluluğu getirildi. Görevli polis arkadaşlarla bugün denetimlere çıktık. Sürücülerle hem sohbet ettik hem bilgilendirme yaptık. Gayet verimli geçti. Sürücülerimizden kış hazırlıklarını tamamlamalarını istiyoruz.''


Pehlivan, bir süre sonra başlayacak uygulamayı sıkı bir şekilde takip edeceklerini ve kış lastiği bulunmayan araçlara hem para cezası uygulanacağını hem de bu şekilde yola çıkmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.


Denetimlerden memnun olduklarını dile getiren sürücüler ise Kaymakam Pehlivan'a teşekkür etti. AA