Kahramanmaraş kamuoyunun tanınmış simalarından Harita Mühendisi Mustafa Buluntu bugün geçirdiği trafik kazası sonrasında tedavi altına alındı.


AK Parti'de daha önce İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Mustafa Buluntu, kendine ait VW Passat marka otomobili ile Üngüt yönüne gitmekte iken Binevler Kavşağı'nda kaza geçirdi.


Tali yoldan ana yola aniden çıkarak kavşağa girdiği öne sürülen ve bir bayan sürücünün kullandığı öğrenilen Peugeot 307 marka araca çarpmamak için direksiyonu kıran Buluntu'nun otomobili kaldırıma çıkarak ağaca çarptı.


Bugün saat 12.30 sıralarında meydana gelen kaza sonrasında Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mustafa Buluntu'nun belinde bulunan kırığın korse takılarak iyileştirileceği ve bu nedenle de doktorların şu aşamada ameliyata gerek görmediği öğrenildi.


Başta AK Parti camiası olmak üzere dostlarının ve yakınlarının hastaneye koşarak 'geçmiş olsun' ve 'acil şifalar' dileklerini iletip destek verdikleri Mustafa Buluntu'nun büyük ihtimalle 15-20 günlük bir istirahatin ardından yeniden eski sağlığına kavuşacağı öğrenildi.


Kahramanmaraş'ın büyükşehir olması halinde kentin batısında yeni kurulacak 12 Şubat ilçesinin belediye başkan adaylığı için ismi geçen Mustafa Buluntu'nun aracının yan tarafına kısa bir süre öncede başka bir aracın çarptığını ve maddi hasarlı kazanın ucuz atlatıldığını hatırlatan dostları; "Sanırız kendisi nazara geldi ama Cenab-ı Allah ailesine ve bizlere bağışladı. İnşallah bir an önce iyileşerek yeniden aramıza döner" yorumunda bulundu.


Bizler de Kanal 46 olarak; Mustafa Buluntu'ya 'geçmiş olsun' diyor; acil şifalar diliyoruz.


AK PARTİ'DE ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU..


Mustafa Buluntu, 1971 yılında Kahramanmaraş’ın İsa Divanlı Mahallesi’nde doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Kahramanmaraş’ta okudu. 1988’de İstanbul Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nü kazandı ve 1992’de mezun oldu. 1992’den itibaren Kahramanmaraş’ta serbest harita mühendisi olarak çalışan Buluntu, evli ve 2 çocuk babası.


Siyasi hayatı, Ak Parti’yle başladı. Kurucu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. İki dönem devam etti. Daha sonra İl Başkanlığında değişik görevlerde bulundu. İl Başkan Yardımcılığı, İl Teşkilat Başkanlığı ve Seçim Karargah Başkanlığı yaptı. (www.kanal46.com)