Kahramanmaraş Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde verilmekte olan ücretsiz cenaze defin hizmetlerine kefen de dahil edildi.


Cenazesi olan vatandaşlar Alo 188’i aradıkları takdirde Kahramanmaraş Belediyesi, ister zengin olsun ister fakir olsun, cenazelerinin yıkanmasından, kefenlenmesine, mezar yerinden, defnedilmesine kadar hiçbir ücret almıyor.


Cenaze defin hizmetlerinde vatandaştan hiçbir ücret almayan Kahramanmaraş Belediyesi bu hizmetlerin içerisine kefen hizmetini de ekledi.


Konu ile ilgili olarak Mezarlıklar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Daha önce cenaze defin hizmetlerinde kefen temini konusunda sadece maddi durumu iyi olmayan ailelerden kefen parası almıyorduk. 2013 yılı başından itibaren Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda bütün cenaze definlerinde kefeni de biz temin ediyoruz.


Alo 188 hattımızı arayan vatandaşlarımız cenazelerinin yıkanmasından defnedilmesine kadar herhangi bir ücret ödemiyorlar. Bundan böyle vatandaşlarımız cenazeleri olduğu takdirde kefen alma telaşına düşmelerine gerek yok. Alo 188 hattımızı arayıp bilgi verdikleri zaman ister zengin olsun ister fakir olsun, cenazelerinin yıkanmasından, kefenlenmesine, mezar yerinden, defnedilmesine kadar hiçbir ücret ödemeyecekler” diye bilgi verildi. (www.kanal46.com)