Muhtara kızan azalar birer birer istifa etti. Seçimleri yenileyen muhtar, çıkan sonuca şaştı kaldı.

Isparta'nın Merkeze bağlı Küçük Hacılar köyünde, 29 Mart 2009 yerel seçimlerini kazanan muhtar Ali Çönür'ün 8 azası 1 yıl içinde tek tek istifa etti. Azasız kalan köyde pazar günü yenilenen seçimlerde köylünün tepkisi sandığa ilginç bir sonuçla yansıdı.

550 seçmenin bulunduğu köyde oy kullanan 48 kişi, muhtara olan tepkisini zihinsel engelli vatandaşları aza seçerek koydu. Köy Muhtarı Ali Çönür, 4 asil, 4 yedek azalık için aday listesi oluşturmayınca oy kullananlar sürpriz bir sonuç çıkardı.

4 kişilik asil listede en çok oyu zihinsel engelli Mustafa Karataş aldı. Diğer zihinsel engelli Mehmet Ali Toptaş, Yusuf Toptaş ve Mehmet Kurt da yedek listede aza olarak yer aldı. Aza listesinde geçimini dilencilik yaparak sağlayan Ümmet Öztürk de yer aldı.

KÖY HALKI MUHTARA KIZGIN

Köy halkından Mustafa Toptaş, muhtarın köyü idare edemediğini belirterek "Millet oy kullanmaya gitmedi, gidenlerde böyle bir tepki gösterdi. Engelli olmayan azalarda seçildi ama onların seçildiklerinden hiçbir haberi yok hatta istifa ediyorlar. Köylü böyle bir tepki gösterdi, muhtara istifa et çağrısı gibi bir şey yaptılar. Ama muhtar nedense direniyor" dedi.

Köy Muhtarı Ali Çönür de yönetimde herhangi bir engel olmadığını belirtip asil bulunan listedeki 3 üyesi ile çalışmalarını yürüteceğini söyledi. Seçmenin sandık başına gitmeyişini ise bahçe işlerinin yoğunluğuna bağlayan Ali Çönür, "Köy halkının çoğu benim yanımda" diye konuştu. (Mynet)