Kahramanmaraş kent merkezinde bugün hareketli saatler yaşanıyor......Bir kuyumcuda silahla yaralama olayı meydana geldi.

Orta hal arsası civarındaki Hayrullah Mahallesi Malik Ejder Caddesi üzerinde bulunan ve İbrahim Gülpak'a (29) ait Gülpak Kuyumculuk'ta bugün saat 13 sıralarında meydana gelen olay sonrasında kuyumcu tarafından tabanca ile vurulan 2 şahıs hastanelere kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlk elde edilen bilgilere göre; İbrahim Gülpak'ın işyerine gelen 3 kişi ile tartıştığı ve tartışma sonrasında Gülpak'ın tabancası çıkartarak 2'sini yaraladığı ve Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve Adana yolu üzerinde lüks otomobil satışı yapılan Gümüşoluk Plaza'nın sahibi olduğu belirtilen Mustafa Gümüşoluk'un (35) hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 31 yaşındaki Rıfat Demir’in ise kasığından ve sırtından yaralı olduğu ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Bu arada kuyumcunun olay sonrasında; "Yetti be, Ankara'yı buraya topladınız" diye bağırdığı öne sürüldü. Alacak-verecek meselesinden çıktığı öne sürülen kanlı olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Bu arada işyerinde İbrahim Gülpak’ın babası 50-55 yaşlarındaki Şaban Gülpak’ın da bulunduğu ve olayın ise işyerinin hemen dışında meydana geldiği öğrenildi.

Kuyumcu baba-oğul gözaltına alınırken, babanın mı yoksa oğlunun mu tabanca ile ateş ettiği yoksa her ikisinin mi birden ateş ettiklerinin araştırıldığı olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Ancak tabanca ile İbrahim Gülpak'ın ateş ettiği öne sürülüyor.

Öte yandan; olayın bir jeep satışındaki 'pul' parası yani Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesinden kaynaklanmış olabileceği de ileri sürülüyor.

MEYDANA GELEN DİĞER OLAYLAR:

Öte yandan; Ahlak Bürosu ekipleri dün gece Dereköy mevkiinde bir fuhuş operasyonu yaparken, yine bugün öğle saatlerinde Müze yanındaki ara yolda meydana gelen olayda; iki lise öğrencisi tartıştıkları iki genç tarafından bıçakla yaralandı.

Yaralı öğrenciler hastanede tedavi altını alınırken, olay sonrasında kaçan gençlerin ise yakalanmasına çalışılıyor. (www.kanal46.com)