Kahramanmaraş’ta oluşturulan çadır kente yerleştirilen Suriyeli mülteci sayısı 6 bini geçti.


Esad zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin çadır kente yerleştirilme işlemleri sürüyor. Dünden itibaren Kahramanmaraş’a getirilen Malatya’daki mültecilerde yapılan işlemlerinin ardından çadır kente alındı.


Otobüslerle konvoy oluşturarak Kahramanmaraş’a getirilen Suriyelilerin ilk olarak kayıt kabul işlemleri gerçekleştiriliyor. Daha sonra sağlık kontrolünden geçirilen mültecilerden sağlık problemi olmayanlar, kurulan çadırlara tedavi ihtiyacı olanlar ise çadır kentteki hastanelere alınıyor.


 


Malatya’dan Kahramanmaraş’a gelen Suriyeli bir vatandaş, Türkiye’nin gösterdiği misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye bizim ikinci vatanımız. Türkiye bize kucak açmasaydı bizlerin hali ne olacaktı? Başka devletler kapılarını kapatırken bize Türkiye sahip çıktı. Türkiye ve onun gibi davranan ülkeler bizim kardeşlerimiz. Türkiye’ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.


Çadır kente yerleştirme işlemlerinin ilerleyen günlerde de devam etmesi beklenirken, hazırlanacak yeni bölümlerle alanın 12 bin mülteciyi konaklatacak kapasiteye ulaşacağı bildirildi.