Kahramanmaraş'ta yürütülen "Engelleri Aşalım" projesi kapsamında 11 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi.


Bir okulun kantin işletmecisi tarafından başlatılan "Engelleri Aşalım" projesi kapsamında toplanan mavi kapaklarla alınan 11 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi.


Bedensel ve spastik engellilere yönelik Abdulkadir Zeki Gülmez tarafından başlatılan kampanyaya gönüllü olarak destek veren Dulkadiroğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin topladıkları kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle teslim edildi.


Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, törende, sosyal sorumluluk projelerinin her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.


Hükümetin engellilerle ilgili hassasiyetine işaret eden Okay, onların hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.


İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da başlatılan kampanya ile 2 yıldır toplumsal dayanışmayı gündeme getirdiklerini belirterek, öğrencileri anlamlı davranışlarından dolayı tebrik etti.


İki yılda 635 tekerlekli sandalye 


Kampanyayı başlatan Gülmez ise gösterilen ilginin sevindirici olduğunu ifade etti.


Kampanya süresince kendilerini yalnız bırakmayan Edeler Diyarı Platformu başta olmak üzere öğretmen ve idarecilere teşekkür eden Gülmez, kampanya süresince 12'si akülü olmak üzere 635 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydetti.


Gülmez, yıl sonuna kadar bin tekerlekli sandalyeye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.


(AA)