Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1381. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.


AGD Şube Başkanı Osman Yücel, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde dün akşam düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Mekke'nin fethinin gönüllerin hidayet açıldığı bir gün olduğunu söyledi.


Mekke'nin fethinden bir çok anlamın çıkabileceğini belirten Yücel, şöyle konuştu:


"Tarihte yaşanan olayın fetih ile işgal arasında farkın en açık şekilde ortaya çıktığı bir hadisedir. Fetih bir işgal değil, her şeyi sahibine vermektir. İşgal ise başkalarının olan şeyleri ele geçirmektir. İşte tüm bunlarla birlikte Mekke'nin fethinin İslam tarihinde son derece önemli bir dönüm noktası olmuştur. Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke'nin fethi gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır."


Programda, Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından sine vizyon gösterileri ile Mekke'nin fethi anlatıldı. Programa konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar İlhami Altıparmak da, Mekke'nin fethi ve fethin önemi hakkında bilgi verdi.


Programı, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.