Memur-Sen Elbistan İlçe Temsilcisi Halil Akın, sendika binasında yaptığı açıklamada, Suriye'de yapılan katliamı kınadı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Halil Akın, Şam'daki kimyasal silah saldırısına ilişkin, "Devlet terörü ile dünyanın gözü önünde kimyasal gazlarla katledilen Suriye halkına karşı duyarsız kalan bütün devletleri ve uluslararası örgütleri kınıyoruz" dedi.


1982 yılında Hama'da on binlerce insanın kimyasal gaz kullanarak katleden Hafız Esed'den mirası oğlu eli kanlı Beşşar Esed'ın aldığını belirten Akın, şunları kaydetti: "Şam'ın Doğu Guta, Ain Tarma, Cobar, Muaddamiye, Zamalka ve Batı Guta bölgelerinde kimyasal silah kullanarak, ilk belirlemelere göre, bin 300'den fazla insanı, çocuk, yaşlı, kadın demeden saldırılarda yaklaşık 3 bin 500 kişinin yaralandı. Bu katiamdır ve dünya izlemektedir."


Yoğun roket, havan ve topçu bombardımanının yaşandığı bölgede çok sayıda sağlık personeli ve gönüllünün de katledildiğini kaydeden Akın, "Devlet terörü ile dünyanın gözü önünde kimyasal gazlarla katledilen Suriye halkına karşı duyarsız kalan bütün devletleri ve uluslararası örgütleri kınıyoruz" ifadesini kullandı.


Akın, babasının ve Hama katliamını bizzat yöneten amcası Rıfat Esed'in izinde olan eli kanlı Beşşar Esed’in, mazlum Suriye halkına ve masum çocuklara karşı ölüm kusmasını lanetlediklerini belirtti.


ABD Başkanı Obama'nın "Kimyasal silah bizim kırmızı çizgimizdir" sözünü hatırlatan Akın, çizgisiz ve ilkesiz hareketlerinden ötürü ABD, İran ve katliama sessiz kalan bütün devletleri kınadıklarını sözlerine ekledi.