Kahramanmaraşlı merhum gazeteci Osman Sayın, vefatının üçüncü yıl dönümünde Şeyhadil'deki mezarı başında ailesi ve meslektaşları ve yakınları tarafından dualarla anıldı.


Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki programa, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile Sayın ailesinin fertleri katıldı. Merhum gazeteci Sayın’ın oğulları İbrahim ve Ahmet Sayın’ın da katıldığı programda Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.


Dr. İbrahim Sayın, basın mensuplarına gösterdikleri ahde vefadan dolayı teşekkür ederek, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız hepinize şükranlarımızı sunuyorum. Babam her zaman memleketi için güzel şeyler yapmayı amaç edinmişti. Hayatı boyunca dürüstlüğünden taviz vermeyerek bu memlekete hizmet etmeye çalıştı. Sizler de O’nu unutmayarak yaptığı iyiliklerin bir yerde karşılık bulduğunu gösteriyorsunuz. Hepinize ailem adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.


İstanbul'da tedavi görürken 3 yıl önce 16 Temmuz 2009'da hayatını kaybeden Osman Sayın, Tercüman, Bulvar ve Akajans gibi çeşitli ulusal gazetelerin muhabirliğini yaptıktan sonra Kahramanmaraş Belediye Basın Müşavirliği görevinden emekli olmuştu. Bu arada Sütçü İmam'ın torunu Yaşar Türkkorur ile birlikte yılda bir kez olmak üzere 12 şubat Kurtuluş Bayramlarında "Madalyalı Tek Şehir Kahramanmaraş" isimli dergiyi çıkardı.


Kahramanmaraş Belediyesi de gazeteci Mustafa Şirin'in önerisi ile 12 Şubat Stadı yanında yapılan bir spor salonuna Sayın’ın ismini vermeyi kararlaştırdı. Buna göre yapım çalışmaları son aşamaya gelen salona; "Kahramanmaraş Belediyesi Gazeteci Osman Sayın Spor Salonu" adı verilecek.


Bizler de Kanal 46 ailesi olarak; merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun...