Andırın ilçesinde mikrofinans uygulamasından kredi alan girişimci 2 kadın, kendi işinin patronu oldu.


KAHRAMANMARAŞ (AA) -  Andırın ilçesinde mikrofinans uygulamasından kredi alan girişimci 2 kadın, kendi işinin patronu oldu.


Kaymakam Alper Çifci, Yeni Mahalle Göksun Caddesi üzerinde Mikrofinasla kurulan Suriye uyruklu Şengül Nacar'a ait iş yerini ziyaretinde Neccar'ın yaşadığı heyecana ortak olmak istediklerini belirtti.


Çifci, ilçede 9 ayda 140 kadının mikrofinans uygulamasından faydalandığını, bu sayının 2014 yılı içerisinde iki kat daha artmasını beklediklerini ifade ederek şunları kaydetti: "İlçemizde Mikro Kredi biriminin açıldığı günden buyan kadınlar büyük ilgi gösteriyor. İş kurma fikri ve dar gelirli olan bayanlar için güzel bir uygulama bayanlarınmız hem ale bütçesine katkıda bulunuyor hemde boş zamanlarını değerlendiriyor. Başlangıçta kullandıkları küçük sermayelerle yapılan işlerin pazarlanarak büyük işyerlerine dönüştürülmesi gurur verici."


Mikrofinans uygulamasından bin lira kredi alarak iş yerini açan Neccar ise yıllardır kurduğu hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.


Neccar, iş yerinde kendi ürünlerinin yanısıra mikrofinans kullanarak el işi yapan bayanların ürünlerinin de pazarladığını belirterek, belediyeden kendileri için pazar yeri istedi.


Züccaciye dükkanı açan Fatma Seçkin ise kendi iş yerini kurduğu için mutlu olduğunu söyledi.


Ziyarete, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Mikro Kredi Andırın Sorumlusu Ahmet Yılmaz ile ilgililer katıldı.


(AA)