Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nin (MOBESE) kurulum çalışmalarında sona gelindi. Kameralar kent giriş-çıkışları ile şehir merkezindeki noktalara yerleştirilirken, ay sonu itibariyle kayıtları başlayacağı düşünülüyor.


İhaleyi alan şirketin ay sonu itibariyle projeyi teslim etmesi bekleniyor. MOBESE kurulumunu yapan firma yetkilileri, direklerin yerlerindeki altyapı ve kablo bağlantılarının yapım işleminin tamamlandığını belirtirken, çalışmaların Haziran ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Emniyet tarafından belirlenen hassas noktalara yerleştirilen kameralarla olaylara daha hızlı müdahale edilecek ve zanlılara ulaşımda ciddi kolaylık sağlanacak. Suçun önlenmesi açısından da büyük caydırıcı özelliği bulunan elektronik gözetlemedeki Plaka Tanıma Sistemi (PTS) sayesinde aranan, yakalama veya hacizli araçların da takibi yapılabilecek.


Kahramanmaraş bölgesinde yapımı tamamlanacak olan Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin (MOBESE) kurulumunun 1 milyon 386 bin TL’ye mal olacağı öğrenildi. MOBESE projesinde Elbistan kent merkezi; 6 sabit, 4 hareketli ve 5 de plaka tanıma sistemine sahip son teknolojiden oluşan kameralarla izlenecek. Gece görüş özelliğine sahip termal kameralarla da desteklenen MOBESE kameraları hızı ne olursa olsun görüş alanındaki bir aracın plakasını, modelini, markasını, rengini belirleyebilecek ve fotoğrafını çekebilecek. Söz konusu kameralar; İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı, Dulkadiroğlu Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Malatya Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı gibi şehrin hareketli ve kalabalık noktaları ile ilçenin giriş ve çıkış noktaları olan Devlet Hastanesi önü, Ekinözü kavşağı ve Nurhak kavşağına yerleştirildi.


Kameraların yerleştirilmesi ve denemelerin yapılmasının ardından sistem emniyet müdürlüğüne teslim edilecek.(İHA)