Kahramanmaraş’ta kendini TÜV-TURK yetkilisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen bir kişiyi polis yakaladı.


Zanlının yapılan aramasında, 20 sürücünün ruhsatına rastlandı. Zanlının bu yöntemle 3 bin TL civarında dolandırıcılık yaptığı tahmin ediliyor.


Olay, önceki gün Şazibey Mahallesi civarında meydana geldi. İddiaya göre 62 yaşındaki D.Ç., vatandaşlara TÜV-Turk yetkilisi olduğunu ve araçlarını muayene yaptırırken kolaylık yapacağını söyledi. İddiaya göre yaklaşık 20 vatandaşlardan 50 ila 200 TL arasında para alan D.Ç., kayıplara karıştı. Bir süre sonra vatandaşlar araçlarının muayene olmadığını görünce hemen polise haber verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği (YAN-DOL) ekipleri hemen zanlının peşine düştü. Deneyimli dedektifler, ilk önce kendilerinde bu şekilde dolandırıcılık yapan zanlının dosyasının bulunup bulunmadığına baktılar. Geçmiş tarihlerde bu yöntemle dolandırıcılık yapan D.Ç.,’ye rastlayan dedektifler, fiziki takibe başladı. Yine aynı yöntemle vatandaşı dolandırmaya çalışan D.Ç., gözaltına alındı.


D.Ç., Emniyette yapılan sorgusunda: “Benim mesleğim bu,” dediği öne sürüldü. Zanlı önceki gün Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Binasından alınan doktor raporunun ardından adli makamlara sevk edildi. Sürücüle ise ruhsatları teslim edildi. Haber: Mustafa Kılınç