Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere İlçe Müftüsü Abdussamet Pat tarafından İmam-Hatiplere yönelik bir toplantı düzenlendi.


Müftülük makamındaki toplantıya ilçe genelinde tüm camilerde görev yapan İmam-Hatipler katıldı. Burada yapılacak çalışmaları değerlendiren İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Ramazan’ın kutlu doğum coşkusuyla yaşanması gerektiğini tekrarladı ve herkese büyük vazife düştüğünü bildirdi.
Pat, “ Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız etkinliklere büyük önem veriyor. Bizler de bu çerçevede çalışacak ve üzerimize düşeni yapacağız. Ev ziyaretleri, kamu kurum ve kuruluşlarının ziyaretleri, fakirlerin gözetlenmesi ve yardım edilmesi gibi konularda ön ayak olacağız. Camilerimiz yoğun olacağı için herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeyeceğiz. Ayrıca buradan tüm halkımızın Ramazan ayını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Allah en iyi şekilde değerlendiren kullarından eylesin” ifadesini kullandı.
Ayrıca Müftü Pat, camilere asılacak olan mesajlı afişlerle de ilgili bilgiler verdi.
Elbistan Müftülüğü Ramazan’ın ilk günü akşam Elbistan Belediyesi ile birlikte etkinlik düzenleyecek. İftar çadırında yapılacak olan etkinliğe tüm vatandaşlar davet edilirken, Çarşı Atik Camisi’nde teravih namazlarının hatimli kıldırılacağı hatırlatıldı.


İHA