Kahramanmaraş Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Poyraz, 2008 yılı içerisinde tamamlanacak olan ve Gaziantep yolu üzerindeki Tomsuklu mevkiindeki 630 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak Modern Çöp Deposunun hayata geçmesi ile artık kullanılmayacak olan Aksu Çayı kıyısındaki çöp sahasını ıslah etme çalışmalarını yerinde inceledi.

Aksu Çayı kıyı şeridine dökülen çöplerin içerisinde bulunan cam parçalarının güneşten aldıkları ısı ile yine çöp içerisindeki yanıcı maddeleri yakması neticesinde oluşan duman ve kokuyu ortadan kaldıracak olan projede gelinen aşamaları değerlendiren Başkan Poyraz, tamamı toprakla kapatılacak olan sahanın yeşil alana dönüştürüleceğini söyledi.

Yetkililer ise; ıslah edilen Aksu çöp sahasında 213 bin metreküp çöpün, yüksekliği 5 metre katmanlar halinde sıkıştırılarak toprak altına gömüldüğünü ve alanın 40 cm kil toprakla kapatıldığını belittiler. Ayrıca, ıslah edilen çöp sahasına 50 metrede bir olmak üzere 26 tane baca takılarak, sıkıştırılan çöp neticesinde oluşacak gaz sıkışmaları engellenecek. Peyzaj çalışması aşamasına gelinen kısmında şuan 15 tane baca takılmış durumda. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz; şunları kaydetti:

"Yerleşim alanlarına da yakın olan bu bölgenin düzenli depolama alanına geçildiğinde kötü bir şekilde bırakılması düşünülemez. Amacımız bu alanın ıslahıyla birlikte çeşitli türden bitkiler dikerek çöplük alanının yeşil alana dönüştürülmesidir. Yeni bir alanda düzenli çöp depolama ve ayrıştırma sistemine geçiş sürecinde, eski çöp depolama alanının da yapılan ve devam eden çalışmalar kapsamında bir tehlike unsuru olmaktan çıkarılması planlanmaktadır." (www.kanal46.tv)