Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir müzisyen, kendi imkanları ile kuluçka makinesi yaptı.


Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir müzisyen, kendi imkanları ile kuluçka makinesi yaptı. Kuluçka makinesini tamamlayan ve deneme üretiminde de başarılı olan müzisyen mucit, yumurtaların başında saz çalıp türküler söylüyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan evinin damında, kendi imkanlarıyla kuluçka makinesi yapan 50 yaşındaki müzisyen Köksal Yüksel, makineye bıraktığı yumurtalara elindeki sazı ile kendi bestelerinden seslendirerek, özel konser veriyor.

Kendi yaptığı makinesinde aynı anda 350 adet yumurtayı kuluçkaya yatırabildiğini kaydeden Yüksel, yumurtadan çıkan civcivleri Karaelbistan Beldesinde yer alan tavuk çiftliğinde büyüttüğünü söyledi.

Buzdolabından bozma kuluçka makinesinde 18-21 gün arasında civcivlerin yumurtadan çıktığını ifade eden Köksal Yüksel, "Antalya'ya arkadaşımı ziyarete gittiğimde, evinde böyle bir sistemle karşılaştım. Ben de bunu kendi imkanlarımla yapmaya çalıştım ve başardım. Tamamen atık malzemelerden yaptığım kuluçka makinesi sayesinde civcivler yumurtadan çıkmayı başardı. Yumurtadan çıkan civcivleri Karaelbistan'da bulunan tavuk çiftliğinde büyümeye bıraktık. Diğer tavuklar civcivleri sahiplendi. Anneleri gibi koruyor ve kolluyor" dedi.

Müzik ruhun gıdası düşüncesiyle kuluçka döneminde yumurtalara mini konserler verdiğini kaydeden Yüksel, "Kuluçka döneminde olan yumurtalara belirli bir süre sonra sazımla kendi bestelerimi seslendiriyorum. Bu sayede daha başarılı olduğuma inanıyorum. Yumurtadan çıkan civcivlerin sağlık durumu gayet iyi" diye konuştu.


 


İHA