Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 31. yılında memleketi Kahramanmaraş'ta anıldı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) -Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında, eğitimci Hulusi Demir moderatörlüğünde, eğitimci yazarlar Duran Boz ve Mustafa Könençoğlu, şiirlerinden hayatına kesitler sunduğu Kısakürek'i anlattı.


TRT'de yayınlanan Yedi Güzel Adam dizisi yapımcı ve oyuncularının da katıldığı anma programında, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatı anlatılırken bazı vatandaşlar duygulandı.


Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, eserlerinde, yaşamın en görünmeyen ama bir o kadar da en gerçek yüzünü insanlara anlatan, "Büyük Doğu"nun mimarı Necip Fazıl Kısakürek'i, anlamak ve anlatmanın kendilerini için onur olduğunu kaydetti.


Necip Fazıl Kısakürek'i, Kahramanmaraşlı olması nedeniyle herkesten daha fazla sahiplendiklerini dile getiren Okay, şunları söyledi:


"Üstadın, ömrünün büyük kısmını yurdumuzun farklı illerinde Hakk'ı anlatma mücadelesine adamış olması da ayrıca gurur kaynağımızdır. Üstad, edebiyat çevrelerini etkilemiş, gönül çevrelerinde de derin karşılık bulan sanatını “Allah'”ı aramak yolunda ustaca kullanmıştır. Vazifesi olan bir kul tavrıyla son yarım yüzyıla damgasını vurmuştur. Eserleriyle birçok siyaset ve devlet adamına ilham kaynağı olmuş. Ülkemizin sosyal meselelerine yerli bir ruh ve duyguyla yaklaşmış, reçetenin yine toplumun öz değerlerinde saklı olduğu tezini savunmuştur. Yurdun birçok yerinde katıldığı onlarca konferansla sosyal iklimimizi şekillendirecek etkiler bırakmıştır."


Necip Fazıl Kısakürek'in "Karamsarlığı kovan bir enerjiyle “yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir" dizelerini hatırlatan Okay, bugün bu mesajı almış zihinlerin, geleceğin Türkiye'sini kadrolarıyla inşa etmeye başladığını sözlerine ekledi.


Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, akademisyenler, yazarlar ve vatandaşlar katıldı.


(AA)