Rahatsızlanan kadına hastaneye yetiştiren otobüs şoförü konuştu: “Benim yerimde kim olursa olsun aynısını yapardı”


Kahramanmaraş’ta seyir halindeyken otobüsün içinde fenalaşan bir yolcuyu acil servise yetiştiren Kahraman şoför, “Benim yaptığımı kim olsa yapardı” dedi.
Kahramanmaraş’ta yaşanan olayda Yunus Koca yönetimindeki 46 H 380 plakalı halk otobüsüne binen 28 yaşındaki Sema Dönük bir anda fenalaşmış, otobüs şoförü Koca, tereddüt etmeden Kahramanmaraş Devlet Hastanesine otobüsü sürüp hastayı acil servise yetiştirmişti.
Kahraman şoför o anları İHA’ya anlattı, Koca, “Benim yerimde hangi şoför olursa olsun aynı duyarlılığı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraşlıların otobüsleri tercih etmelerini de söyleyen Koca, “Güvenli bir şekilde otobüslerimizde insanlar seyahat edebilirler” dedi.
Otobüs şoförü Yunus Koca, “Benim yaptığım aslında kahramanlık değil, benim yerimde kim olursa olsun hangi şoför olursa olsun aynısını yapardı diye düşünüyorum. Ben Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi bünyesinde özel halk otobüsü şoförüyüm. Bu olay dün saat 14.00 sularında meydana geldi, ben 8 numara olarak çalışıyordum. O sırada otobüs çok kalabalıktı ve orta sıralardan biri rahatsızlandı diye bir ses duydum. Bende aynadan baktım ve sordum bir problem var mı diye sordum. Bir kadının bayıldığını söyledi yolcular, bayıldı denilince ben hemen otobüsümü Devlet Hastanesine sürdüm, orada hemen sağlık ekipleri hastayı sedyeye bırakıp aldılar. Şuan dada bilgisini aldım her hangi bir sağlık sorunu olmadığını öğrendim. Dediğim gibi benim yerimde kim olursa olsun, hangi şoför olursa olsun aynı insani görevi üstleneceğime inanıyorum. Bizim otobüslerimize binen tüm Kahramanmaraşlılar güvenli bir şekilde binebilir” diye konuştu.(İHA)