DASK'a ait deprem simülasyon tırında öğrencilere 7.4 büyüklüğünde deprem canlandırıldı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) ait  ait deprem simülasyon tırında öğrencilere 7.4 büyüklüğünde deprem canlandırıldı.


DASK, Boağaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile Türk Kızılayı işbirliğiyle deprem bilincini artırmaya yönelik eğitim çalışmaları kapsamında deprem simülasyon tırı Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği konferans salonu önüne geldi. Tırda, eşyaları duvarlara monte edilmiş bir odada yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem canladırılarak, öğrencilere deprem sırasında yapmaları gerekenler anlatıldı.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi afete hazırlık eğitmeni Hülya Seyhan, yaptığı açıklamada, proje kapsamında Bolu'dan başladıkları eğitimlere aralıksız olarak devam ettiklerine söyledi.


Eğitim programı kapsamında deprem hakkında çocukları bilgilendirdiklerini belirten Seyhan, şunları kaydetti:


"Öğrencilerimize deprem anında yapılması gerekenler ve alınacak tedbirlerle ilgili sunumlar izlettik. Deprem sonrası bireylerin pencere ve balkonlardan atlamaması, binayı nasıl terk etmeleri konularında eğitim vermeye çalıştık. Eğitim kapsamında ilk önce çocuklara depremin ne olduğunu anlattık. Son olarak DASK'ın düzenlediği simülasyon tırında olası bir 7,4 şiddetindeki depreme karşı nasıl davranılması gerektiği uygulamalı olarak göstererek tatbikat yaptırdık."


 


(AA)